[a6 2.4 V6 AGA] Ciężko Pali
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 2.4 V6 AGA] Ciężko Pali
Witam
Mam problem z swoim a6, silnik 2.4 v6 121KW bez gazu ciężko pali, odpala za drugim czasem dopiero za 3 razem jak już załapie to pracuje równo i bez zarzutów. Na kompie nie wyświetla żadnych błędów, wstawione nowe świece. Nie ma różnicy czy ciepło czy zimno słońce czy deszcz za każdym razem ciężko pali. Już brakuje mi pomysłów.
Koledzy podpowiedzcie coś.
Pozdrawiam
Mam problem z swoim a6, silnik 2.4 v6 121KW bez gazu ciężko pali, odpala za drugim czasem dopiero za 3 razem jak już załapie to pracuje równo i bez zarzutów. Na kompie nie wyświetla żadnych błędów, wstawione nowe świece. Nie ma różnicy czy ciepło czy zimno słońce czy deszcz za każdym razem ciężko pali. Już brakuje mi pomysłów.
Koledzy podpowiedzcie coś.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 30 sty 2011, 21:15 przez jeremy, łącznie zmieniany 1 raz.
zapoznaj się z tym tematem: all-v6-nie-mozna-dodac-rano-gazu-po-zap ... t14363.htm
było: A6 C5 2.8 Q
jest: BMW e91 320d wirus 197KM/414Nm
jest: BMW e91 320d wirus 197KM/414Nm
- fishmanr11
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Mi się wydaje że mogą to być świece NGK BKR6EKUB . Jeżeli takie posiadasz to nie chce wróżyć tu nic ale jak na kompie wydaje się być wszytko ok to sprawdź może gdzie wyprodukowane byly twoje świece jak we francji to mogą być choć nie zawsze problemy z przebiciami od nowosci lub zuzycie izolatora po malym przebiegu . wiem ze wydaje się to nie wiarygodne ale w serwisie w holandii moj kumpel mial bardzo duzo zgłoszen z problemem z tymi świecami . ja tez takich uzywam i tez mam problem z odpalaniem i też mam nowe. Przymierzam się do zakupu irydowych do LPG co prawda 60 zł za sztukę ale jestem pewnien ze zostawię temat świec na długi czas po zmianie. I kupię denso lub NGK ale nie BKR6EKUB ten model znam na pamiec i z tym były problemy. Z tego co pamietam w volwach audikach i vw z tego co ten kolega mi opisywał. to taka tylko podpowiedź. A świece podobno wyglądają ok jak się je wyjmie a i tak coś nie tak jest z nimi. :evil:
Pytania, problemy... wysyłajcie w moimi postami na Forum Audi A6 C5 silnik 2.8.
- fishmanr11
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Kolego no to ja nie chce ci tu robić jakichś wywodów bo wiele ludzi jeździ na takich i mówią że są ok . Ale tak jak wspominalem ta fabryka we francji i japonii to dwie rózne swiece. różna ceramika pewnie ... nei wiem ale cos na rzeczy jest. trzeba cos innego spróbować. Mamy bardzo podobny problem tyle że ja nie zauważylem żeby mi się poprawiło w mrozy ale moze i troszeczke bylo lepiej. W kazdym razie kable mam nowe i miaelm juz beru kable i bremi takze najlepsze jakie sa . caly uklad zaplonowy i paliwowy tez wymeiniłem . powtarzam caly
i tez nie mialem błędów żadnych. Teraz uprę się na te świece i tyle i niczego nei ruszam bo mam pewność ze jest ok. Kompreche też mam idealna.

- fishmanr11
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
No u mnie wskazania temperatur są ok ale wydaje mi się że można sprawdzić w przypadku jeremyiego, jak jeszcze tego nei zrobil
. Krisker a ty na jakich świecach pomykasz ?

- fishmanr11
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
No właśnie . te nieszczęsne NGK . a szkoda dobre swiece to kiedyś były. A te ceny tak jak mówisz . Niby te same materiały uzyte troszeczke inaczej wygladająca końcówka i 3 razy wieksza cena . Kosmos