[A6 C5] Zużyte amortyzatory ??? Pytanie
Ja mam podobny problem i stawiam na amortyzatory, bo wszystko wymienilem i stuka dalej, nie ma nigdzie luzu wiec zostaja amory, dzis wymontowalem i okazalo sie ze mam gazowe, czyli bardziej sportowe sztywne i nie na nasze drogi, na rownym asfalcie prowadzi sie super, ale jak zjade na nierówny to sztywny jak traktor i zaczyna stukac przy wiekszych dolkach, pewnie zawieszenie gdzies dobija, bo jak amortyzator nie puszcza kola do gory, to musi ustapić w tył.
A pewnosci co do tego tematu dodaje mi moj brat, zmienil w passku B5 ze zwyklych na gazowe i strasznie narzeka, ze mu zawieszenie dobija i komfort jazdy spadl głownie na nierównosciach, a w Wawie to same dziury, az mu sie tylne wahacze wybiły
Jakbym w razie wymienil to dam znac czy pomoglo.
A pewnosci co do tego tematu dodaje mi moj brat, zmienil w passku B5 ze zwyklych na gazowe i strasznie narzeka, ze mu zawieszenie dobija i komfort jazdy spadl głownie na nierównosciach, a w Wawie to same dziury, az mu sie tylne wahacze wybiły
Jakbym w razie wymienil to dam znac czy pomoglo.
Zwykle to sa olejowe, a takie twardsze i bardziej sportowe to gazowo-olejowe bo pod cisnieniem nie tworzy sie piana z oleju, to wpływa na wieksza skutecznosc amortyzowania, co w jeździe sportowej jest bardzo wazne. Jakie kupic, mysle ze poprostu dobrej firmy tylko nie gazowe. Sam nie wiem jeszcze jakie, dopiero zaczalem sie rozgladac i jutro jade do sklepu zeby mi cos doradzili, a narazie wysłałem zapytanie do tych
http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... s%C5%82any.
czy sa miekkie czy twarde, bo ja mam SASHS 4BO 412 031 i juz mam ich dosyc mimo ze sa jeszcze sprwne, a na tym linku wydaje mi sie ze dobrą cene maja, bo w sklepie coś kolo 500 mi mowili za dwa jak dobrze pamietam
jeszcze poprzegladam zebym mial czym jutro chlopakow zaskoczyc w sklepie
[ Dodano: 2011-01-25, 21:05 ]
Faktycznie podaja ze oryginalnie sa gazowo-olejowe, wiec sam juz nie wiem, moze są rózne twardosci, pojade z tym moim do sklepu i bede ich meczyl zeby dopasowali mi coś bardziej miekkiego.
http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... s%C5%82any.
czy sa miekkie czy twarde, bo ja mam SASHS 4BO 412 031 i juz mam ich dosyc mimo ze sa jeszcze sprwne, a na tym linku wydaje mi sie ze dobrą cene maja, bo w sklepie coś kolo 500 mi mowili za dwa jak dobrze pamietam
jeszcze poprzegladam zebym mial czym jutro chlopakow zaskoczyc w sklepie

[ Dodano: 2011-01-25, 21:05 ]
Faktycznie podaja ze oryginalnie sa gazowo-olejowe, wiec sam juz nie wiem, moze są rózne twardosci, pojade z tym moim do sklepu i bede ich meczyl zeby dopasowali mi coś bardziej miekkiego.
wlasnie u mnie to nie stukanie, tylko chodzi o to ze mocno przenosi nierownosci na karoserie, a wymiana kompletnego zawieszenia niewiele pomogla i juz sie troche wkurzam, bo amorek wyglada na dobry tzn. nie taki twardy jak to sobie wyobrazalem
bede porownywal z innymi w sklepie jak beda mieli na stanie, chyba ze beda mieli katalogi z oznaczeniami to moze cos wyjdzie z danych.

Auto jest u mechanika, jak się okazało amortyzatory które na stacji diagnostycznej wskazywały 79 % sprawności nie nadawały się do użytku ( goniły na boki ) uszkodzony był też łącznik stabilizatora oraz górny wahacz (wszystkie wahacze były wymieniane w zeszłym roku w lipcu) jutro odbiorę auto i napisze czy jest ciszej.
Amorki będę miał kayaby
Amorki będę miał kayaby

Czesc
Grosza mam, tylko jak kupie i bedzie tak samo twarde zawieszenie to szkoda pieniedzy. a jakie miales wczesniej tomass? teraz takie masz?:
http://moto.allegro.pl/amortyzatory-prz ... 05565.html
nie sa takie drogie w sumie, w sklepie powiedzieli mi cos kolo 500 za takie i ze sa tylko gazówki dostepne, nawet Hart robi gazówki :shock: , a ktore twardzsze czy miekciejsze to juz trzeba wyprobowac
A na Kayaby cos ostatnio narzekaja ludzie, ale niech Ci hendel słuza jak najlepiej
Grosza mam, tylko jak kupie i bedzie tak samo twarde zawieszenie to szkoda pieniedzy. a jakie miales wczesniej tomass? teraz takie masz?:
http://moto.allegro.pl/amortyzatory-prz ... 05565.html
nie sa takie drogie w sumie, w sklepie powiedzieli mi cos kolo 500 za takie i ze sa tylko gazówki dostepne, nawet Hart robi gazówki :shock: , a ktore twardzsze czy miekciejsze to juz trzeba wyprobowac
A na Kayaby cos ostatnio narzekaja ludzie, ale niech Ci hendel słuza jak najlepiej