[ A6 C5 1.9 TDI ] problem z zapaleniem
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: przemek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[ A6 C5 1.9 TDI ] problem z zapaleniem
witam wczoraj z rana chciałem jechać z żoną na zakupy wsiadam do samochodu przekręcam kluczyk a tu nic żadnej reakcji tylko było słychać pstrykanie na rozruszniku ,czy to szczotki się zawiesiły czy może będliks jest do wymiany
-
- Forum Audi A6 / A7
przemo.ko, prawdopodobnie masz zabrudzone lub już zużyte szczotki w rozruszniku, ja miałem podobny przypadek w Caddy tylko na własne życzenie
jak trochę pojeździłem audi i wsiadłem do Caddy to z przyzwyczajenia na biegu zapaliłem z nogą na hamulcu
no i tak samo się stało, szczotki u mnie się napaliły chyba i pomogło przeczyszczenie, pozatym może w środku być brud i pył co też może powodować zacinanie się szczotek. Najlepiej wymontować rozebrać i zobaczyć. Przyczyn może być wiele, najgorsze są skutki :0 u mnie akurat pchanie auta i zapalenie na biegu (dobrze że koleżanka była)

Audi Ty jesteś jak zdrowie, ile Cię trzeba cenić ten tylko się dowie kto Ci wcisnął gaz choć w połowie...
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy a6,man problem z zapowietrzanien sie ukladu paliowego .Wymienialem filtr paliwa zaworek na filtrze oraz oring wszystkie przewody paliwowe oraz pompke wspomagajaca w baku.Problem zaczyna sie gdy auto postoi 3-7 godzin i nie pali zapowietrzone.Czasem zapowietrza sie w czasie jazdy przy 1\2 paliwa wbaku wtedy zapala sie katrolka swiec zarowych auto nie reaguje na pedal gazu a z przewodu zasilajacego ewidentnie widac pecherze powietrza sporo ich leci.Prosze opomoc w diagnozie z gory dzieki