[C5 2.4 AGA] Lampki na desce
[C5 2.4 AGA] Lampki na desce
Audi A6 '98 2.4 benzyna silnik AGA. Po przejechaniu paru kilometrów na desce zapala mi się lampka od ABS i zaczyna migać czerwona lampka od hamulców, następnie po chwili zaczyna migać czerwona lampka od oleju. Lampka ABS swieci ciągle, a lampki hamulca (wykrzyknik w szczękach) i oleju migają jednocześnie. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Co to może być? czasami dzieje się tak od razu po przekręceniu kluczyka - nie muszę jechać. Po przekręceniu kluczyka w poz. 1 świeci się ABS i miga Hamulec, a po zapaleniu silnika dochodzi do tego lampka oleju.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2011, 17:47 przez gumisrr, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaprawdę powiadam Ci - Strzał w dziesiątkę. Dziękuję bardzo za podpowiedź. Rzeczywiście wyszło na to że to sterownik ABS. Czy taki sterownik trzeba wymienić na nowy czy można na używany? Jaki może być koszt takiego sterownika?olo_gsm pisze:Zaprawdę powiadam Ci - odepnij wtyczkę od sterownika ABS, a obroty powrócą i olej zgaśnie :mrgreen:
- Jarecki
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
gumisrr, polecam all-naprawa-sterownika-abs-vt9455.htm?h ... ownika+abs
Witam
Mam Dokładnie to samo co gumisrr, oto mój post koledzy-ze-slupska-potrzebuje-pomocy-vt27732.htm. Do tego wszystkiego wymieniłem czujnik ABSu. Odłączyłem kostkę od sterownika i jest OK. Oczywiście pomijając czerwoną kontrolkę hamulców i żółtą ABS, ale to po odłączeniu kostki tak powinno być. Autko jeździ normalnie, kontrolki oleju nie ma i nie wchodzi w tryb awaryjny. Zaraz napiszę do olo_gsm w sprawie naprawy.
Mam Dokładnie to samo co gumisrr, oto mój post koledzy-ze-slupska-potrzebuje-pomocy-vt27732.htm. Do tego wszystkiego wymieniłem czujnik ABSu. Odłączyłem kostkę od sterownika i jest OK. Oczywiście pomijając czerwoną kontrolkę hamulców i żółtą ABS, ale to po odłączeniu kostki tak powinno być. Autko jeździ normalnie, kontrolki oleju nie ma i nie wchodzi w tryb awaryjny. Zaraz napiszę do olo_gsm w sprawie naprawy.