Dzisiaj zauważyłem dziwną rzecz...
Mam 2.5 TDI - AFB
Na osłonie silnika widnieje napis V6 oraz TDI - z tym, że to TDI jest czerwone.
No i jak dotąd to mnie nie dziwiło, tylko że zauważyłem że w innych autach - nawet dokładnie z tym samym silnikiem napis ten jest srebrny.
Czy świadczy to, że ktoś kiedyś zmieniał tę osłonę i nie jest to oryginał czy też były takie z czerwonym napisem TDI?
Jeśli tak - czy różniły się czymś od srebrnych?
Dodam, że oznaczeń na klapie nie mam, a auto jest w wersji "S-line"...
[A6][C5] 2.5 TDI - czerwony napis TDI na osłonie silnika AFB
-
- Forum Audi A6 / A7
- D@mi@n 2.8
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Według kodów w bagażniku wsio się z "s"ką zgadza...D@mi@n 2.8 pisze:98 rok i s-line? Nie było czegoś takiego w tym roczniku
Czerwone oznaczenie TDI - ingerencja poprzedniego właściciela bo chyba takiego czegoś nie było
Ten napis raczej nie wygląda na polakierowany czy przyklejony w "domowych warunkach" - raczej jest to oryginał...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
a tak z ciekawości pytam jaki kod z wlepki świadczy o tym że masz s-line :?:charon1984 pisze:Według kodów w bagażniku wsio się z "s"ką zgadza...D@mi@n 2.8 pisze:98 rok i s-line? Nie było czegoś takiego w tym roczniku
Czerwone oznaczenie TDI - ingerencja poprzedniego właściciela bo chyba takiego czegoś nie było
Ten napis raczej nie wygląda na polakierowany czy przyklejony w "domowych warunkach" - raczej jest to oryginał...
-
- Forum Audi A6 / A7
Przeglądając listę kodów nie natknąłem się na taki, który mówiłby jasno "S-line" (chociaż nie wszystkie chyba mamy rozpisane?).marcin.audi.a6 pisze: a tak z ciekawości pytam jaki kod z wlepki świadczy o tym że masz s-line :?:
Porównywałem więc wyposażenie - tzn. sprawdzałem czy mam w wyposażeniu to czym charakteryzuje się S...