Chciałbym opiać swoja krótką historie na temat mojej Audi a6 c4. A więc ... to , że się stałem posiadaczem A6 to był w sumie przypadek ( bardziej jestem maniakiem VW golfy mk1 mk2 GTI , G60 , swapy itp.. ) , sprzedałem swój stary samochód ( opel omega 2.5 TD ) i chciałem kupić coś "przejściowego" ponieważ miałem ograniczone fundusze chciałem kupić samochód na max pół roku , sprzedać go i kupić coś lepszego. Nie miałem obranego modelu jaki chciałem kupić , po prostu miał być to diesel koniecznie TDI bądz jakaś mała benzyna. Po przegladaniu ogłoszeń znalazłem dwa które odopwiadały dla mojej kieszeni

Tak wiec moja Audi to : A6 C4 Avant 2.5 TDI 115 km AAT 1995 rok , przebieg wg. licznika około 275 tyś , skrzynia automat , kolor bordowy (LZ3N) w środku beż wyposażenie dosyć bogate :
- ABS
- 2 x Air Bag
- 4 x el. szyby
- el. lusterka
- Komputer MFA
- Klimatronic
- Tempomat
- 2 x podłokietniki
- Oryginalny telefon
- Centralny zamek
- Sprzęt grajacy jakiś lepszy (nie Bose)
- Pewnie jeszcze coś o czym zapomniałem

Cena za samochód była dosyć okazjonalna , a wiec co za tym idzie było sporo do zrobienia : Technicznie : dwa łozyska do wymiany , końcówki z przodu przeguby i jakieś tam drobiazgi.
Zewnątrz : Poobijane dwa zderzaki ( jezdziła kobieta ) , skorodowany przedni błotnik od strony kierowcy i ogólnie lakier do kosmetyki.
Wewnątrz: Wszystko działa , tapicerka troche brudna , i delikatnie przetarty fotel kierowcy.
Z wad to tyle.
Oto fotki zaraz po kupnie :
Po powrocie do domu , Audi trafiła do warsztatu na pełen przegląd : tak wiec miedzy innymi zostało zrobione : wszystki paski filtry oleje , płyny , przeguby , koncówki , amorki przód , klocki hamulcowe itp. Wszystkie czesi z górnej półki ( nie lubie lipy ).
Z biegiem czasu Audi coraz bardziej mi sie podobała i coraz fajniej mi się nią jezdziło , tak wiec przyszedł czas na mody : To co zostało zrobione w okresie czerwiec-sierpień
- Zmiana kierownicy na oryginalną 3 raminną S-line

- Sprężyny obniżajace z górnej póki Eibach :D ( zjebi..e padła na glebie )
- Lusterka chrom
- Relingi dachowe chrom
- Kierunki przednie białe
- Kierunki boczne biełe led
- Zmiana skorodowanego błotnika ( dostalm w tym samym kolorze )
- 4 x nowe tarcze hamulcowe nacinane i nawiercane ATM mikoda + klocki hamulcowe :D - Wygląda super !
- Całe wnętrze zostało zmienine na Oryginalne od Audi 100 S4 czyli Czarne skóry Recaro w pełnej elektryce , fotele z pamięcią , boczki i czarny dywan ( wszystko ładnie podłaczone i działa w 100 % )
- Program , na polepszenie osiagów :P
- Alusy 17' jak na fotkach według mnie dobrze pasują do auta.
- Dołożony został kluczy scyzoryk z centralnym zamkiem z pilota.
- Radio Pioneer z czerwonym podświetleniem z górnej półki.
- No i pewnie cos jeszcze oczym zapomniałem.
Oczywiście modyfikacje na tym się nie kończą ... w planach mam jeszcze zrobić coś takiego jak :
- Oryginalne Ksenony

- Oryginalne spryskiwacze lamp ( RÓWNIEÂŻ KUPIE

- Polepszyć audo
- Pomalowac kilka elementów ( zderzki itp. )
- Przyciemnić szyby ale delikatnie , nie za mocno :P
- Wymienić kompletny rozrząd
- I przwie coś jeszcze , napisze jak mi się przypomni .
Oto moja Audi ! Oceniajcie !
Audi po naprawach i powieszchwnej kosmetyce
Fotka po założeniu gleby

A tutaj już po modach :D
Tarcze nacinane :P brak listwy na drzwiach , ale mam zamiar zmianic wszystki na nowe oraz dołożyć chrom wokół szyb.