[A6 C5 TDI] odpięcie akumulatora
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[A6 C5 TDI] odpięcie akumulatora
Koledzy i Koleżanki mam pytanie . Będe wyciągał akumulator do ładowania . Która kleme sciągac pierwsza + czy - . A moze nie ma to zadnego wpływu ? Po naładowaniu aku jak podpinac ? pierwszy + czy - . Czy jezeli w aucie nie bedzie napięcia cos poza radiem i szybami będzie rozkodowane ?
- TheWitcher
- Forum Audi A6 / A7
Tak jak kolega napisal
najpierw -
potem +
do tego skasuje sie zegarek, data, radio i komputer od nowa bedzie sie uczyl twojego stylu jazdy (czyli moze troche nierowno pracowac na wolnych obrotach) potem wszystko wraca do normy
najpierw -
potem +
do tego skasuje sie zegarek, data, radio i komputer od nowa bedzie sie uczyl twojego stylu jazdy (czyli moze troche nierowno pracowac na wolnych obrotach) potem wszystko wraca do normy
Byla: Audi 80 1.6, A6 2.4 V6, A6 1.9Tdi Saloon, Coupe Quattro typ 85, jest jak w opisie 

- TheWitcher
- Forum Audi A6 / A7
Nie wszystkie modele maja ta opcje (jest to ustawiany czas z radia)rafal100 pisze:TheWitcher, zegarek i data sama sie u mnie ustawia ( czas letni i zimowy sam sie przestawia )

Mialem tak w poprzedniej A6 2,4 z 1999r, a w mojej 1,9Tdi tego nie ma.
Byla: Audi 80 1.6, A6 2.4 V6, A6 1.9Tdi Saloon, Coupe Quattro typ 85, jest jak w opisie 

- TheWitcher
- Forum Audi A6 / A7
Jest to symbol antenyrafal100 pisze:TheWitcher, wymieniałem zegary na takie z pełnym fisem . nie podłaczałem ich do radia . ale mimo to sam sie ustawia . na wyswietlaczu koło daty jest taki symbol - drzewko ( ja tak to nazwałem)
czytalem o tym w instrukcji i podobno czas pobiera i synchronizuje wlasnie falami radiowymi.
U mnie jak odpiolem trzy tygodnie temu to do tej pory ''bujam'' sie w roku 1999

Mam pelnego fisa i u mnie ta opcja nie dziala - chyba ze jest wylaczona