[A6 C5][AFB 2,5 150 KM] -duży hałas
[A6 C5][AFB 2,5 150 KM] -duży hałas
witam
mam takie pytanko pewnie znawcy A6ki znaja temacik a mianowicie podczas ruszania autem wydobywa sie duzy hałas
silnika szum ,mysle ze tak jak gdyby wentylator b.mocno hałasował to nie sa stuki tylko bardziej taki odgłos
tornada...moze ktos mnie bardziej naprowadzi na ten temat o co chodzi,
mam takie pytanko pewnie znawcy A6ki znaja temacik a mianowicie podczas ruszania autem wydobywa sie duzy hałas
silnika szum ,mysle ze tak jak gdyby wentylator b.mocno hałasował to nie sa stuki tylko bardziej taki odgłos
tornada...moze ktos mnie bardziej naprowadzi na ten temat o co chodzi,
Ostatnio zmieniony 20 sty 2011, 10:37 przez gazda, łącznie zmieniany 4 razy.
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
hałas
Mysle ze podczas ruszania nie powinien z silnika wydobywac sie taki duzy hałas nawet wczoraj kolega jak jechał to mówiłtx-didi pisze:w pierwszym poscie napisales to tak, jakbys juz sprawdzil ten trop. Oczywiscie to moze byc szum wentylatora (tego na wisko) ale zrozumialem ze sprawdziles i nie jest. Bo chyba nie chcesz powiedziec ze NIE SPRAWDZILES, chociaz wiedziales i liczysz na to ze my zdalnie to sprawdzimy??
do mnie a dlaczego jak ruszasz on jest taki głosny jak czołg?? troche mi dał do myslenia i tak sie zastanawiam
gdzie zaczac szukac od podstaw...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Paliwo: Diesel
wiec jednak nie sprawdziles
,
to sprawdz - wlasnie dlatego ten silnik mi sie podoba (dzwiek startujacego odrzutowca), oczywiscie jak jest w pelni zagrzany i wisko 'spiete na sztywno'.
Jak sprawdzic takie sprzeglo wiskotyczne znajdziesz w szukajce (albo podjedz do kogos..... nieostrozne sprawdzanie moze wiazac sie z ryzykiem, nie tylko dla Ciebie, lecz rowniez dla np. chlodnicy)

to sprawdz - wlasnie dlatego ten silnik mi sie podoba (dzwiek startujacego odrzutowca), oczywiscie jak jest w pelni zagrzany i wisko 'spiete na sztywno'.
Jak sprawdzic takie sprzeglo wiskotyczne znajdziesz w szukajce (albo podjedz do kogos..... nieostrozne sprawdzanie moze wiazac sie z ryzykiem, nie tylko dla Ciebie, lecz rowniez dla np. chlodnicy)
KURCZE TAK JAK PISZESZ STRTUJACY ODRZUTOWIEC..tx-didi pisze:wiec jednak nie sprawdziles,
a moze tak własnie ma byc taki odgłos-czyli wszystko było by ok??/moze nie potrzebnie robie
panike...ale tak dziwnie ludzie sie troche ogladaja czy sie cos nie rozlatuje??
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Paliwo: Diesel
gazda, sprzeglo wiskotyczne, przy obecnych temperaturach, wlasciwie sie nie 'zapina', naturalnie jest to mozliwe, lecz po dluzszej jezdzie z mocnym naciskaniem pedalu gazu.gazda pisze:KURCZE TAK JAK PISZESZ STRTUJACY ODRZUTOWIEC..tx-didi pisze:...
dzwiek startujacego odrzutowca), oczywiscie jak jest w pelni zagrzany i wisko 'spiete na sztywno'.
a moze tak własnie ma byc taki odgłos-czyli wszystko było by ok??/moze nie potrzebnie robie
panike...ale tak dziwnie ludzie sie troche ogladaja czy sie cos nie rozlatuje??
Czy silnik Ci sie dogrzewa ?, tzn lapie bez klopotow i utrzymuje 90 C ? (vag grupa 007) + wskazania na zegarach.
Mozna sprawdzic takie sprzegielko wiskotyczne (ale jak napisalem wczesniej - moze stanowic bardzo duze zagrozenie dla Ciebie oraz samochodu, wiec jezeli masz watpliwosci jak to zrobic - lepiej podjedz do mechanika)
czy na postoju w trakcie przegazowek tez jest ten dzwiek ?
- D@mi@n 2.8
- Forum Audi A6 / A7