Z racji tego ze nikt nie jest w stanie mi pomoc i ze cena w warsztacie wymaganych prac podczas szukania usterki w moim aucie moze przewyzszyc jego wartosc a ze uparlem sie na to auto tak jak ono na niesprawne dzialanie
postanowilem wynajac garaz i rozebrac go doszczetnie .
Nigdy sam nie rozbieralem ani nie skladalem silnika oprucz malych grzebaninek a najpowazniesze roboty jakie robilem sam to wymiana silnika w Audi 80 (zakladanie i ustawianie paska rozrzadu ) oraz wymiana silnika w Fordzie sierra i kilka wymian sprzegiel wraz w moim A6 prosilbym o jakies podpowiedzi na co szczegulnie zwrocic uwage i po czym poznac zuzycie silnika .
Najbardziej jednak sie boje wtryskow oraz ustawienia rozrzadu i niepewnosci jakimi momentami dokrecac sruby no i ktore sruby trzeba powymieniac na nowe oprucz wiadomo tych od glowicy ...
Zaczne jednak od demontazu dwumasu bo chyba nowy sie sypie , turba kolektorow tlumikow i pozakladania starych poduszek pod silnik .
No i to
Chociaz pamietam ze Piotus gdzies kiedys napisal ze te silniki tak maja .
Auto kupilem jak mialo 150000tkm i nie cale 4 lata teraz ma 217000 i przez nie cale trzy lata wpieprzylem 5000€ na serwisowanie w aso (sam rozrzad kosztowal 1000€) i ostatnio niepotrzebne jak sie okazalo wymienianie czesci w poszukiwaniu zajebi...e wkurzajacej usterki lub jak chcecie awarii .
W sumie wynioslo juz mnie duzo kasy i nawet nieoplaca sie sprzedawac bo jestem w plecy duze pieniadze wiec chce usunac usterke i zjezdzic go do konca .
Niestety potrzebna mi jest pomoc bo bez uzytkownikow i doswiadczen uzytkownikow straconych ich godzin pieniedzy czasu nieprzespanych nocy itd nie dam rady wiec nie ukrywam iz licze na wasza pomoc koledzy .
A przy okazji moze sie w koncu odsloni nurtujaca wielu z nas usterka BUCZENIA / REZONANSU I TYCH DRGAN .
Wszyscy ktorzy czytali moje ostatnie posty powinni sie orientowac o co chodzi dokladnie w moim przypadku .
Jesli cos spieprze i sie nie uda to go chyba spale i i wyrywajac sobie wlosy bede sie smial i plakal ze szcescia w nieszczesciu

Puki co ufam i wierze ze mi sie uda i prosze o jakies podpowiedzi bo jak jutro wynajme garaz to za jakies dwa tyg zaczynam rozbierac silnik jak wczesniej nic innego nie znajde ...