Dzień dobry.
Stała się śmieszna a zarazem głupia rzecz.
Jednak kobitki silne są nie ma co
Moja żonka wczoraj pochwaliła mi się po powrocie do domu urwanym przełącznikiem do ustawiania lusterek
Ułamała to wystające czarne pokrętło ech.
Macie pomysły gdzie znaleźć ten element, zdaję sobie sprawę, że nie obejdzie się bez większej wymiany gdzieś pewnie bardziej w dół konsoli sterującej nie jedynie samego "grzybka".
Czy jest w ogóle możliwość naprawy?
Pozdrawiam
[Audi A6 C5] Przełącznik do ustawiania lusterek
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
awatar2000, a6-c5-naprawa-ulamanego-pokretla-ust-lu ... vt4006.htm tutaj masz wszystko opisane. Powodzenia w naprawie.
-
- Forum Audi A6 / A7
:)
Dziękuję bardzo
Witam. Ja poradziłem sobie nieco inaczej. Zależało mi na tym, aby przynajmniej ustawić sobie lusterka na czas kiedy zamówię sobie
przełącznik i zainstaluje go w samochodzie.
Rozwiązanie to jest typu "Polak Potrafi" i trudno mówić tu o profesjonalizmie, aczkolwiek działa już kilka miesięcy a działać miało tylko chwilę.
Po skrupulatnym przeszukaniu domu, nie udało mi się znaleźć części, która zastąpiła by oryginalne pokrętło.
Tutaj z pomocą przyszedł damski inwentarz. Otóż znalazłem jakiś nabłyszczacz w sprayu (atomizer). Wybrałem taki, którego kolor był
przezroczysty dla podświetlenia tej części.
Uciąłem 15mm kawałek pręcika plastikowego grubości ok 2-2,5mm, zaostrzyłem koniec który przykleiłem klejem sekundowym
w miejsce przełącznika, a atomizer skleiłem w drugi jego koniec. Et voila. Wygląda jak wygląda, ale działa i kosztowało mnie całe 0 zł.
ps.
Końcówka wylotowa atomizera jest jednocześnie wskazaniem pozycji przełącznika
przełącznik i zainstaluje go w samochodzie.
Rozwiązanie to jest typu "Polak Potrafi" i trudno mówić tu o profesjonalizmie, aczkolwiek działa już kilka miesięcy a działać miało tylko chwilę.
Po skrupulatnym przeszukaniu domu, nie udało mi się znaleźć części, która zastąpiła by oryginalne pokrętło.
Tutaj z pomocą przyszedł damski inwentarz. Otóż znalazłem jakiś nabłyszczacz w sprayu (atomizer). Wybrałem taki, którego kolor był
przezroczysty dla podświetlenia tej części.
Uciąłem 15mm kawałek pręcika plastikowego grubości ok 2-2,5mm, zaostrzyłem koniec który przykleiłem klejem sekundowym
w miejsce przełącznika, a atomizer skleiłem w drugi jego koniec. Et voila. Wygląda jak wygląda, ale działa i kosztowało mnie całe 0 zł.
ps.
Końcówka wylotowa atomizera jest jednocześnie wskazaniem pozycji przełącznika
-
- Forum Audi A6 / A7
Naprawa urwanego pokrętła wyglądała tak że zapodałem końcówkę z władu plastikowego do długopisu zenitch przetopiłem otwór poprzeczny w który wsadziłem kawłek drucika. Drugą stronę uciętego wkładu zestrugałem tak aby weszła do ryginalnego pokrętła. Operacja się udała a pacjęt całkiem zadowolony, pokrętło działa jak ta lala. Pozdrawiam, troszkę kombinacji i sprzedawcy tego "duperelka" za 150zł mogą się :-P
TRAKTOREK TO DOBRY MOTOREK. były: c4 avant 2.5 AAT, c5 avant 1.9 AFN, teraz c6 avant 2.0 BRF