[a6 c5] ÂŚwieci się AIR BAG dlaczego ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam problem następujący chciałem odpalić auto ale jednak był rozładowany akumulator więc go naładowałem auto nie było używane ok 1 miesiąc po odpaleniu świeci się AIR BAG dlaczego się tak nagle zaświecił pod czas jazdy też się świeci proszę o poradę
Ostatnio zmieniony 14 sty 2011, 16:02 przez marcin753mon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wujek-West
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Moze nie byc żadnej przyczyny poprostu załapał błeda podepnij kompa i go skasuj zobacz co sie bedzie działo czy ponownie sie zaświeci , jeżeli nie to ok , jeżeli tak to będziemy szukać przyczyny tej awari , ale wydaje mi sie ze wystarczy skasowac błeda i bedzi eok
P.s a temat pownienes tak podpisac [A6 c5] ÂŚwieci się AIR BAG dlaczego
Bo jak admin sie zdenerwuje to ci skasuje temat 8-)
P.s a temat pownienes tak podpisac [A6 c5] ÂŚwieci się AIR BAG dlaczego
Bo jak admin sie zdenerwuje to ci skasuje temat 8-)
Tylko słaba Polska boi się silnego Śląska
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
witam ile taki sterownik może kosztować i gdzie go szukać? w aucie .
u mnie VAG pokazuje jedynieSplawik pisze:marcin753mon, Po pierwsze podepnij VAGa i napisz jaki wyskoczył błąd. Czego VAG nie skasuje to sobie kasownik poradzi. 3 wizyty u magika i koszt kasownika się zwraca.
więc nawet nie może się do niego dostaćSkipping Address 15-Airbags

na allegro kupisz za 100 zł a znajduje sie w srodkowej czesci konsoli za panelem od klimy i radiemmarcin753mon pisze:witam ile taki sterownik może kosztować i gdzie go szukać? w aucie .
sterownik to koszt od 100 do 350 zl mowie o uzywkach ....a gdzie siedzi
troche rozbierania jest ale da sie to zrobic ...demontaz calego tunelu radia panelu klimy podlokietnika a siedzi tak jakby pod panelem klimatyzacji tylko glebiej troche zabawy jest ostatnio wymienialem u siebie ale wszystko juz jest ok sterownik padl sam z siebie one tak maja to do siebie niestety ;]oczywiscie sterownik musi miec ten sam numer ... warto podlaczyc kompa i zczytac numer zeby wiedziec jaki szukac pozdro i powodzenia ![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)

![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)
<-----OnLy Audi----->
tak, pojawia się to przy autoscanie a gdy ręczne wchodzę w sterownik kończy się ostrzeżeniem iż moja wersja programu VAG-COM może go uszkodzić, ja potwierdzam że biorę to do wiadomości i klikam OK i pojawia się błąd odczytu. Ogólnie sterownik jest niedostępny.Splawik pisze:Domyślnie VAG przy autoscanie omija grupę 15 czyli AirBag.
Trzeba ręcznie wejść w sterownik i odczytać błędy.