Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 2.4 quattro] Ryk silnika v6

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
Fontesen

[A6 2.4 quattro] Ryk silnika v6

Post autor: Fontesen » 14 sty 2011, 20:19

Witam wszystkich. Mam takie dość nietypowe pytanie do użytkowniików V-ek.
Czy u was podczas przygazowania wasze silniki ryczą jakby miały ze 4.2 pod maską?? Ja też tak bym chciał, bo bardzo mi sięto podoba :mrgreen: Pytam, bo wszyscy moi znajomi którzy mająaudi czy to 2.8 czy 2.4, te silniki tak fajnie im ryczą, a u mnie to poprostu takie 1.8 w 6 garach.
Czy coś jest u mnei nie tak??
Dodam jeszcze, że u wszystkich, wentylator (wiskoza) na postoju porzy wyłączonym silniku dają się ruszyć bez żadnych oporów ręką.

grzegorz75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: grzegorz75 » 14 sty 2011, 23:05

To się ciesz , ze jest cisza. ;-) . W moim b4 80 2.8 Białym Szatanie Piekielnym , jakiś debil wstawił dwie strumienice- tjuning pełną gębą . Ryczy to jak jasna cholera, tak ,że wstyd gdzieś tym podjechać. Czasem gdzieś wyskoczę coś załatwić , to dzbanek pęka od tego hałasu. Muszę wstawić dwa tłumiki , ale tymczasem bieda z nędzą i mam inne wydatki .

Pozdrów Szczytno ;-)

Fontesen

Post autor: Fontesen » 15 sty 2011, 09:35

Dirty pisze:Zawsze możesz zastosować taki patent <ok>
Nie no nie o takie co śmi chodzi;)

[ Dodano: 2011-01-15, 09:37 ]
grzegorz75 pisze:To się ciesz , ze jest cisza. ;-) . W moim b4 80 2.8 Białym Szatanie Piekielnym , jakiś debil wstawił dwie strumienice- tjuning pełną gębą . Ryczy to jak jasna cholera, tak ,że wstyd gdzieś tym podjechać. Czasem gdzieś wyskoczę coś załatwić , to dzbanek pęka od tego hałasu. Muszę wstawić dwa tłumiki , ale tymczasem bieda z nędzą i mam inne wydatki .

Pozdrów Szczytno ;-)
Ok, szczytno pozdrowię;:P
Ale do rzeczy.
Tutaj nie chdozi o modyfikacjęukładu wydechowego. Ten dźwięk daje właśnie wentylator od wiskozy, podczas przegazowania auta, ale jest ona całkowicie sprawna. U nich jest na odwrót. Kręci sięładnie wentylato wiskotyczny, a ten mały stooi. U mnie jest inaczej. Zrobiło sięcieplej, to ten mały zapiredala, a duży sobie stoi, bądź kręci się baaaardzo delikatnie.

[ Dodano: 2011-01-20, 14:06 ]
Kurde, nikt nie portafi nic napisać?? Tak mało jest v-ek na forum??

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja