Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Słaba A6 2.4?]

Silniki benzynowe
feniulolo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: feniulolo » 14 sty 2011, 10:01

Masz nowszy silnik ;) Technika idzie do przodu, pozatym mamy auto w quattro i w automacie <urodziny> Na spalanie bardzo wiele rzeczy ma wpływ, ja pytałem, bo wydaje mi się, że to jest trochę za dużo ale jak już wspomniałem wcześniej może szukam dziury w całym :))

Patryś
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Patryś » 14 sty 2011, 11:43

u mnie korków nie ma 9,5 litra na 100km w miescie :)

Fontesen

Post autor: Fontesen » 14 sty 2011, 14:40

Dobra panowie. Bo zrobił się OT.
Wczoraj spotkałem się z kolegą john....(coś tam dalej) :mrgreen: I faktycznie coś jest nie tak (choć aż takiej tragedni nie ma)
U mnie w quattro i zbiera się lepiej, idzie od samego dołu.
Faktem jest to, że pod maską słychać jakieś klekotanie. Wg mnie to napinacze wraz z łańcuszkami, i sądzę że to one mogą być przyczyną niedoboru mocy. Jednak na 100% nie jestem pewien czy to napinacze, bo w poprzedniej audi a4 rozciagnął się delikatnie łańcuszek i była tyrkotka. A tutaj jest takie pykanie. Może zawory, albo popychacze hydrauliczne. Ni edługo spotykamy się na vag-owanie, i jeśli możecie to napiszcie jak sprawdzić te napinacze, bądź cokolwiek, co możemy sprawdzić. Pozdrawiam

johnderek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: johnderek » 14 sty 2011, 15:00

No i trzeba podkreślić że ten klekot słychać od ściany grodziowej po obu stronach silnika, dziś się wsłuchałem wiec tak to wygląda...ale pytanie co to jest? pozdrawiam

[ Dodano: 2011-01-14, 15:41 ]
Zapomniałem też dodać że na zimnym silniku jest ok, klekotu nie słychać dopiero jak jest ciepły... rano kiedy jest zimny to po prostu inny silnik ale po rozgrzaniu to jest aż wkurzające :-(

STANLEY_1985
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: STANLEY_1985 » 15 sty 2011, 15:37

Panowie jeszcze raz odnośnie C6 2.7 tdi.Panowie nie negujcie tego że gość odpuscił bo pogadaliśmy po calym zdarzeniu naCB ize musiał się nie zle napocić aby dotrzymac krokuDa ciekawostki podam że GPS garmin zanotował w moim aucie wartośc 238km/h.Owszem przyznam że 2.7 tdi lepiej zbierał się na 6 biegu od 120km/h wzwyż ale jak zredukowaliśmy biegi to musiał mi ustąpić miejsca.Przyznam jeszcze się że w briefie mam wpis o wykonaniu chipa na 130 kW.Ale nie moge tej wartości potwierdzić gdyż nie byłoto sprawdzane na hamowni w Polsce.Pochwale się jeszcze że objechałem Bmw E39 523i.Minimalnie ale byłem szybszy.Nawet mój gazownik SebastianS. z gzw przyznał że rewelacyjnie przyśpiesza mój samochód.A jezdzi na co dzień naprawde szybkimi brykami.Pozdrawiam wszystkich.

byggdavid
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: byggdavid » 15 sty 2011, 18:50

ja np nie podwazam twojej wypowiedzi,bo moje 2,4 daje tez sobie ladnie rade,choc to nie wyscigowka
pzdr

Awatar użytkownika
fishmanr11
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Filip
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 174KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: fishmanr11 » 15 sty 2011, 19:23

Hm ja też jakoś nie podważam :) w tym rzecz że ja rozumiem o czym mówi kolega. Auta benzynowe to benzynowe kręcą się na wysokich obrotach tak samo jak na niższych i niskich w przypadku V6 . Więc po redukcji oba auta mają swój maksymalny moment na kołach przy danym biegu najmocniejszym na daną chwilę a w benzyniaku mimo że może być chwilowo niższy po niej już nabiera tylko przewagi. Sam wycwaniakowałem już nie jednego golfa z nieziemskiego chip tuningu :) Ale ogólnie nie lubie ścigania się na drodze, bezpieczeństwo przede wszystkim <ok>
Pytania, problemy... wysyłajcie w moimi postami na Forum Audi A6 C5 silnik 2.8.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja