Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c4] alarm atm mini-ster plus zacina się

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lipton
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 115KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

[a6 c4] alarm atm mini-ster plus zacina się

Post autor: Lipton » 11 sty 2011, 18:42

witam mam takie coś u siebie w aucie http://www.pliki.amt-alarmy.pl/AMT/MINI ... chemat.pdf i mam pytanie czy da się coś z tym zrobić żeby został z tego tylko centralny na pilota bo zacina się ten alarm... np. po otwarciu otwieram drzwi a alarm nie reaguje i za chwilę się sam uzbraja itd. i mnie to już irytuje... ktoś ma jakiś pomysł?

i mam pytanie co to jest dozbrajanie
Ostatnio zmieniony 12 sty 2011, 20:07 przez Lipton, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 11 sty 2011, 21:31

dozbrajanie to nic innego jak uaktywnienie sie alarmu po nieumyslnym odblokowaniu.mam tu na mysli sytuacje gdy niechcacy nacisniez guzik otwarcia a nie ruszysz dzwi to po jakims czasie alarm sie uzbraja.chodzi tez o to ze jednak istnieje jakas tam minimalna szansa ze ktos na duuuzym parkingu ma ten sam kod alarmu i otwierajac swoje autko otworzy i twoje.jest to przypadkowe otwarcie alarmu.i po ok 30 sekundach lub minucie laarm zamknie dzwi i uzbroi sie ponownie.
jesli u ciebie uzbraja sie mimo otwarcia dzwi to najpradopodobniej nie dostaje sygnalu z krancowki ze otwarte sa dzwi.
jesli chodzi o wylaczenie funkcji alarmu a zostawienie tylko sterowania centralnym zamkiem to raczej nie da sie wylaczyc tych funkcji.ew.mozna wszystkie uklady zabezpieczajace zaptelic itp.
mysle ze u ciebie elektronika dziala super a tylko gdzies masz klopot z instalacja.

generalnie alarmy amt sa w zasadzie bezawaryjne.znam je bo zakladalem je wszedzie u siebie i w wielu autach i nigdy zadnych klopotow.wprzeciwienstwie do stiga z allegro.
ps.kasa za manetke jutro idzie do ciebie w koncu dozbieralem bo mialem zawias.

Awatar użytkownika
Lipton
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 115KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel