Witam!
Mam problem z manualna skrzynia w 2.0 TDI
a dokledniej z wybierakiem. Ostatnio mialem delikatna stluczke i od tego czasu cos sie przestawilo z 1-szym i 2-gim biegiem, czasami nie moge ich wbic.
Jak odchyle drazek maksymalnie to za cholere nie moge wbic biegu tak jakby cos haczylo, musze go delikatnie popucic i wtedy elegancko wchodza. dzieje sie tak tylko i wylacznie w pozycji 1-2 na reszcie biegow wszystko jest OK. i nie ma znaczenia czy silnik jest wlaczony czy wylaczony, zimy czy cieply. Dlatego mysle ze ze skrzynia wszystko jest wpozadku ze cos sie musialo przestawic z wybierakiem.
I tu mam pytanie czy jest jakas mozliwosc wyregulowania tego? jak tak to jak najlepej sie za to zabrac?
Z gody dzieki
[A6 C6] Wybierak biegow
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
wiesz nie wiem dokładnie jak jest u ciebie ale regułą jest że na cięgnach jest regulacja ale możliwe że popękało osadzenie drążka zmiany biegów z reguły jest to taki plastik z kulowym połączeniem kula jest osadzona w plastiku przytwierdzonym do tunelu wiec zaczął bym od zerknięcia pod mieszek drążka zmiany biegów czy tam te plastiki nie są czasem popękane
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
różnie regulują zależy jak komu łatwiej i wszystko zależy od tego w jakim stanie są te cięgna
to że plastik wygląda dobrze wcale nie świadczy o jego stanie trzeba dobrze patrzeć bo czasem lekko pęknięte osadzenie może powodować przesuniecie które skutkuje utrudnioną zmianą biegów lub po prostu osadzenie kuli się wytarło i jest tam luz
to że plastik wygląda dobrze wcale nie świadczy o jego stanie trzeba dobrze patrzeć bo czasem lekko pęknięte osadzenie może powodować przesuniecie które skutkuje utrudnioną zmianą biegów lub po prostu osadzenie kuli się wytarło i jest tam luz
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

-
- Forum Audi A6 / A7