Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 1.8T ] Nie dziala centralny zamek

Elektryka
ODPOWIEDZ
thomas8010
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 1.8T ] Nie dziala centralny zamek

Post autor: thomas8010 » 10 sty 2011, 21:58

Witam wszystkich.moj problem jak w temacie.A mianowicie opisze co sie stalo. Wczoraj wziolem sie za wymiane zarowki w przednim prawym migaczu oraz za wymiane zarowki w swiatlach przeciw mgielnych z tylu. Po wymiane zarowek zerknolem jeszcze na tablice bezpiecznikow i zauwazylem ze do wymiany mam bezpiecznik na pozycji "14" Ale za nim do niego doszedlem to sprawdzalem kazdy metoda wyjmij i wloz spowrotem. I od tamtego czasu rokodowal mi sie zamek centralny poniewaz nie moge zamknac samochodu z pilota. Probowalem go jakos wczytac ale nie dalo to zadnego rezultatu. poprobowal bym rowniez przez zamek w dzwiach ale jest jeden problem bo moj zamek w drzwiach rowniez nie dziala.Wogule nie korzystam z tego zamka bo on nie reaguje na kluczyk.Mam z tym problem juz od prawie roku.mechanik powiedzial mi ze zamek jest zepsuty.Wiec kicha aby zakodowac kluczyk przez zamek.Druga sprawa.Dzis podjechalem do mechanika z zapytaniem czy zakoduje mi kluczyk przez VGA. On powiedzial ze nie ma poroblemu. Ale jak sie okazalo tutaj tez wystapil problem.Poniewaz jak podpiol kompa to podczas logowania komp sie resetowal i niedalo rady sie polaczyc. Myslal ze padl mu komp ale jak poszdl sprawidzc w inny aucie to tam dzialal. Mechanik stwierdzil ze cos mam napierdzielone w elektryce a in nie wie co i nie moze mi pomuc. Super teraz zostalem z autem ktorego nie da sie zamknac. Przypomne tylko ze wszystko dziala normalnie.Swiatla swieca klima chodzi nawet od srodka jak sie zamykam centralnym zamknieciem na drzwiach to dziala, a z pilota nie. Baterie w pilocie sa sprawne. Niekumam juz nic i niewiem co mam zrobic dalej.Pozostaje mi tylko szuakc kogos kto zna sie na elektryce samochodowej.Przypomne tylko jeszcze ze auto jest angielska wersja( to tak jak by ktos szukal za co odpowiada bezpiecznik "14" pozycja. ) :cry:

Awatar użytkownika
mucia
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mucia » 10 sty 2011, 22:07

Błagam, popraw błędy ortograficzne i interpunkcyjne !!!

thomas8010
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: thomas8010 » 10 sty 2011, 22:43

nie mam czasu to po pierwsze a po drugie moja klawiatora nie ma polskich znakow a bawic mi sie w to niechce.

Kamilvti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kamilvti » 10 sty 2011, 22:46

rozkodowal sie pilot , zdejmij tapicerke , potem odkrec zamek jest na klucz 12 katny 2 sruby musisz odkrecic i wyciagasz caly zamek potem dobierasz sie do zamka tego co ci nie dziala i go wykrecasz az go tam niebedzie ,potem zamontuj zamek ten dozy co ida kable itd i zamknij drzwi potem wsadz srubokret w miejsce zamka i przekrec az auto sie zamknie i zakoduj pilot naciskajac guzik zamknij lub otworz i powodzenia ;d
Jesli pomoglem wcisnij Pomógł :)

thomas8010
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: thomas8010 » 12 sty 2011, 02:07

Witam. Dzisiaj zastosowalem sie do twojego sposobu Kamilvti i powiem szczeze ze nic to nie pomoglo. Probowalem na rozne sposoby ale bez rezultatu. Takze tutaj tkwi bardziej grubszy problem .Co zauwazylem jeszcze dzis? Ze po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki nie zapalaja sie mi lampki w kabinie a wczesniej sie zapalaly.I druga sprawa dzis rowniez jadac do pracy nie moglem wylaczyc radia bedac juz na parkingu.Musialem zdjac panel bo inaczej by gralo.Dopiero wracajac do domu zalozylem panel i radio dalej gralo ale jakos udalo mi sie je wylaczyc. Nie wiem co sie dzieje. Podjezewam ze moze sterownik centralki wysiadl. No ale gdyby padl to nie moglbym zamkac drzwi od srodka ?? Mysle ze bez mechanika elektryka sie nie obedzie. Trzeba bedzie go oddac. Az sie boje co sie dzieje.Bo rowniez zastanawia mnie fakt dlaczego VAG sie resetowal podczas laczenia... :roll: :cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja