Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6 ] MMI monitor duży

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hepo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6 ] MMI monitor duży

Post autor: Hepo » 05 sty 2011, 08:49

Witam .

Bawił się ktoś z Was w wymianę monitora MMI ,jest ktoś w stanie mi doradzić jak się za to zabrac samemu czy lepiej warsztat ?

Zakupiłem nowy monitor MMI na allegro ale podobno przy przekładce trzeba go zserwisować aby działał . Czy to prawda ?

Dzieki za porady i sugestie z Waszej strony

Pozdrawiam

Hepo
Kobieta jest jak Audi czyli piekna ,zwinna lecz stanowczo za droga w utrzymaniu :P

arekjask
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 ALF 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: arekjask » 05 sty 2011, 09:42

Poszukaj w dziale Warsztat. Wydaje mi się, że widziałem tam gdzieś posty od kolegów, którzy wymieniali sobie wyświetlacz.

Kupiłeś sam wyświetlacz? Ktoś pisał, że jak wymieniał, to wymienił też sporo innych bebechów. Chodzi mi o to, że może do większego MMI konieczna jest jeszcze wymiana innych bebechów.

Ja kiedyś grzebałem w zegarach (co prawda w C5) i powiem tak: jakbym miał wymieniać wyświetlacz w C6, to chyba jednak oddałbym go do jakiegoś warsztatu. Nie mam dwóch lewych rączek do majsterkowania, ale odkrywanie wszystkiego (jak to wyjąć, gdzie nacisnąć, gdzie odkręcić, a gdzie podważyć?) może się skończyć uszkodzeniem jakiś elementów (coś pęknie albo się złamie).
Kogel-mogel FB :/
Fora to jest biwak. :)

fabiano82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: fabiano82 » 05 sty 2011, 09:51

Hepo w jakim celu kupiles ten wyswietlacz ??? Cos bylo nie tak z poprzednikiem ?? Napisz cos wiecej , jezeli miales wczesniej maly czerwony wyswietlacz to musze cie zmarwic bo wymiana samego wyswietlacza na wiekszy nic ci nie da :-/
Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv

Awatar użytkownika
Hepo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Hepo » 05 sty 2011, 18:20

ZelvaBOi pisze:Hepo, dokladnie jak pisze fabiano82. Musisz jeszcze wymienic sterowni na MMI High a co za tym idzie wypada Ci z auta reszta systemu Low. Zasadniczo poprostu musisz zrobic pelna przekladke na High inaczej nie bedzie dobrze gadac. Jak chcesz to zrobic solidnie to ze starego systemu (przy zalozeniu, ze masz "pelny panel" na konsoli srodkowej) zostanie ci wlasnie panel, zegary i gateway. Reszta wylatuje.
A więc Panowie ,opisze bardziej o co mi idzie :)
Moj poprzedni fabryczny wyświetlacz popsułem osobiście :)W czasie jazdy spadał mi uchwyt telefonu no i wpadlem na pomysł aby przyczepic go na chwile do MMi :P
No i sie wylał :(

Kupiłem sobie zamiennik ale nie wiem jak go wymienić ,oblukałem (poczytałem ) inne posty ,sa koledzy ktorzy wymieniali ale na wieksze . Do niektorych osoó pisalem nawet PW ale jak narazie za gorący temat .

Nie wiem czy przy wymianie nie jest potrzebna online komunikacja z serwisem tak teraz zabezpieczją sie na wypadek trefnych podzespołow oraz jak rozebrac Panel aby wymienic monitor .

Dzieki za podpowiedzi :) <piwo>

<piwo>
Kobieta jest jak Audi czyli piekna ,zwinna lecz stanowczo za droga w utrzymaniu :P

ArabaT
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ArabaT » 05 sty 2011, 19:01

Wydaje mi się, ze kolega chce zalozyc taki sam jak mial wczesniej wiec nie ma potrzeby wymiany pozostalych elementow

Awatar użytkownika
Hepo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Hepo » 05 sty 2011, 21:22

ZelvaBOi pisze:Hepo, przy wymianie nie musisz byc on line. Jezeli jakis podzespol ma ochrone komponentu to odpiero po zalozeniu musisz jechac na odbezpieczenie do ASO. Ale tak czy inaczej ekrany sa niezaminenne - sterownik nie bedzie umial zaadresowac nowego ekranu jak wczesniej miales mniejszy monochromatyczny. Poza tym jeszcze musisz wymienic ramke zegarow. Jak wymienisz sterownik to konsekwentnie nie dogada sie z nim jednostka navi, itd, itp. Jak miales taki maks podstawowy basic to jeszcze dojdzie Ci najczesciej wzmacniacz i radio. W gruncie rzeczy robi sie kompletny zestaw MMI High.
Kurde nie strasz mnie :P
Ja chce wymienic tylko popsuty na nowy ,nie jakis ulepszony "pietkny ":P
Wyciagam jeden wkładam drugi !!

Jak bym podliczył to co mówisz ZelvaBoj to chyba cena nowego audi :)))

[ Dodano: 2011-01-05, 21:23 ]
ArabaT pisze:Wydaje mi się, ze kolega chce zalozyc taki sam jak mial wczesniej wiec nie ma potrzeby wymiany pozostalych elementow
Kurde juz sie bałem ze nie potrafię tego poprawni napisać !!

Uff ulżyło mi po Twoim poście <ok>

Thx

Tomas

Post autor: Tomas » 05 sty 2011, 22:02

Hepo pisze:
ZelvaBOi pisze:Hepo, przy wymianie nie musisz byc on line. Jezeli jakis podzespol ma ochrone komponentu to odpiero po zalozeniu musisz jechac na odbezpieczenie do ASO. Ale tak czy inaczej ekrany sa niezaminenne - sterownik nie bedzie umial zaadresowac nowego ekranu jak wczesniej miales mniejszy monochromatyczny. Poza tym jeszcze musisz wymienic ramke zegarow. Jak wymienisz sterownik to konsekwentnie nie dogada sie z nim jednostka navi, itd, itp. Jak miales taki maks podstawowy basic to jeszcze dojdzie Ci najczesciej wzmacniacz i radio. W gruncie rzeczy robi sie kompletny zestaw MMI High.
Kurde nie strasz mnie :P
Ja chce wymienic tylko popsuty na nowy ,nie jakis ulepszony "pietkny ":P
Wyciagam jeden wkładam drugi !!

Jak bym podliczył to co mówisz ZelvaBoj to chyba cena nowego audi :)))

[ Dodano: 2011-01-05, 21:23 ]
ArabaT pisze:Wydaje mi się, ze kolega chce zalozyc taki sam jak mial wczesniej wiec nie ma potrzeby wymiany pozostalych elementow
Kurde juz sie bałem ze nie potrafię tego poprawni napisać !!

Uff ulżyło mi po Twoim poście <ok>

Thx
stary poprostu odkręcasz ramke z zegarami wymieniasz wyswietlacz i wszystko hula, nie sciągasz ochrony komponętu bo jej poprostu nie ma <ok>

Awatar użytkownika
Hepo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Hepo » 06 sty 2011, 19:29

Dirty Twoja instrukcja to jak prezent na święta :P <ok>

Dzieki wielkie <mikołaj>

Jestem pod wrazeniem , i az pomyśleć ze serwis za te 7 śrubek chcial 1100 złoty i przyjął czas 7-8 godzin :)))

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja