Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive

[A6 C5 2.5 TDI] Skradziony

Komunikaty użytkowników o kradzieżach samochodów lub mienia oraz porady i dyskusje związane z bezpieczeństwem.
Awatar użytkownika
kylo99
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: kylo99 » 04 sty 2011, 00:33

Kurcze ale dół,aż sam niewiem co powiedzieć!
Przykre to słyszeć że nawet sie nie nacieszyłeś autem po zakupie.
możliwe jest takie coś iż słyszałem o tym z dobrych można powiedzieć żródeł że gośćie w umowie niemieckiej wpisują że mają jeden klucz przy zakupie ,dostają drugi o którym nikt niewie i po sprzedaży auta dostają od tych "złych" dole za info gdzie auto zostało sprzedane i mozna to nazwać sprzedają kluczyk a ceny za taki biznes siegaja nawet i do 2tys złotych,wiec sprzedający sobie dorabia do ceny.

teraz poszukaj np na necie kpl stacyjki zamków,drzwi z tym samym kolorem co miałeś.
Mam nadzieję że znajdziesz auto.

A tak jak kolega biernik napisał,było zamówienie na części np w Poznaniu na giełdzie na takie audi jak twoje i ktoś bedzie sie cieszył że tanio części dorwał.
I wszystko co mu bedzie trzeba u jednego sprzedawcy. :-(

arekjask
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: arekjask » 04 sty 2011, 10:08

Bardzo ci współczuję, ale wątpię, że odzyskasz auto. Najpewniej poszło na części, żeby trudniej je było namierzyć.

Ale swoją drogą muszę napisać, że jesteś przykładem bardzo niefrasobliwego właściciela! Ja po zakupie wstawiłem auto na parking strzeżony, a następnego dnia pojechałem do warsztatu, w którym zamontowali mi nowy alarm z immobiliserem i szpilkę w skrzynię biegów.

Ubezpieczyłem się (AC od kradzieży) kilka dni później, ale bardziej dla świętego spokoju. ÂŻadne ubezpieczenie nie zwróci mi samochodu, tym bardziej takiego, którego długo szukałem.
Kogel-mogel FB :/
Fora to jest biwak. :)

grzegorz75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: grzegorz75 » 04 sty 2011, 10:13

biernik pisze:Przestańcie ludzie pisać takie brednie , że ubezpieczalnie, szukają mikroskopijnych śladów dorabiania kluczy.
Bardzo byś się zdziwił ....

Ja nie sugeruję , że sprzedawca mógł to zrobić czy jego herbatniki , bo byłby zwykłym idiotą. Poza tym dobremu złodziejowi kluczyk potrzebny ja koszula w d.pie , bo radzi sobie z takim autem niewiele dłużej bez kluczyka , jak z nim. Sugeruję tylko , że przy kradzieżach ubezpieczalnie WÂŁAÂŚNIE zlecają badania kluczy , czy nie były kopiowane , bo jest to dla nich doskonała wymówka , by odmówić wypłaty . Przynajmniej wcale nie tak dawano , był ten proceder nagminny. Nie ma co roztrząsać , bo kolega , któremu współczuję , nie miał AC, ale warto na takie rzeczy zwracać uwagę , np spisując jakieś oświadczenie sprzedającego ,o braku dodatkowych kluczy, które być może , w przypadku likwidacji szkody kradzieżowej , w jakimś stopniu rozwieje wątpliwości ubezpieczalni , chcącej wlepić blachę stosując swoją śpiewkę o kluczykowych mistyfikacjach .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Skradzione auta i przedmioty”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostahttps://www.motostacja.pl