[A6 C5] od czego te wtyczki w radiu
[A6 C5] od czego te wtyczki w radiu
sory za słabej jakości zdjęcie ale robione telefonem i nie wyłapał ostrości, no ale ... podłączyłem ostatnio sobie radio Alpine, kupiłem tą przejściówke bo nie grały wszystkie głośniki, lecz dalej został niepodłączony kabel z kostki czerwonej, no i radio prawie nie łapie stacji strasznie szumi co może być tego przycyzną, czy ma jakieś dodatkowe zasilanie antena ? antene mam z tego co iwem to w szybie, bo nie ma nigdzie na zewnątrz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Sam wymieniałem osatatnio radio na alpine i też radio słabo sciągało stacje. Oryginalne radio daje + na akabel antenowy tak zeby działał oryginalny wzmacniacz. Inne radia tego nie mają i żeby działał wzmacniacz antenowy potrzebujesz takie cos http://allegro.pl/separator-antenowy-pr ... 57474.html Przerabiałęm temat i działa 100%
Czerwona kostka zostaje nie podłączona.

Re: [A6 C5] od czego te wtyczki w radiu
Na zdjęciu radia masz narysowaną żaróweczkę. O ile dobrze pamiętam wtyczka czerwona i właśnie ten przewód służy do regulacji jasności podświetlenia radia (przyciski i wyświetlacz).arczi1987 pisze:sory za słabej jakości zdjęcie ale robione telefonem i nie wyłapał ostrości, no ale ... podłączyłem ostatnio sobie radio Alpine, kupiłem tą przejściówke bo nie grały wszystkie głośniki, lecz dalej został niepodłączony kabel z kostki czerwonej, no i radio prawie nie łapie stacji strasznie szumi co może być tego przycyzną, czy ma jakieś dodatkowe zasilanie antena ? antene mam z tego co iwem to w szybie, bo nie ma nigdzie na zewnątrz
Zauważ że jest jeszcze druga żaróweczka we wtyczce zasilającej iso i to jest podświetlenie przycisków.
Czyli po wymianie na nie ori radio jest ta czerwona wtyczka nie potrzebna
Jeśli chodzi o antenę często w autach po wymianie ori radia trzeba dodatkowo użyć separatora antenowego. Jest to takie urządzenie które zasila wzmacniacz antenowy po kablu.
Oczywiście trzeba zwrócić uwagę na końcówki jakie występują w radiu
poniżej przykładowa aukcja http://allegro.pl/wzmacniacz-separator- ... 77170.html
Ważne jest też żeby podłączyć (zasilanie +, na zdjęciu niebieski) pod wyjście na antenę w twoim przypadku do tego Alpin'a
odsyłam jeszcze:
a6c5-wzmacniacz-antenowy-mala-prosba-o- ... t21886.htm
a6-c5-po-wymianie-radia-slaby-sygnal-st ... t24131.htm
problem-z-navi-plus-vt27405.htm?view=next
a6-c5-avant-slabe-fale-radiowe-vt22422.htm
Pozdrawiam.
Nie bądź idiotą internetowi nie płacą ...