[A6 C5 1.8T] rozladowywanie sie akumulatora
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5 1.8T] rozladowywanie sie akumulatora
Problem jak w temacie
Od pewnego czasu po nocy mialem rozladowany akumulator do okolo 11 volt.Dzis sprawdzilem miernikiem ile autko bieze w stanie spoczynku no i wyszlo mi troszku za duzo bo pokazalo 0.35A Zaczolem wiec po kolei wyciagac bezpieczniki i na bezpieczniku nr15 :lol: (instrument cluster,air conditioner) pobor spadl do 0.04A a po kolejnym tym od radia nr 37 :lol: (telefone radio) spadlo do 0.01A Sprubowalem tez w 2 strone wyciagajac najpierw ten od radia to spadlo z 0.35A do 0.28A nastepnie ten od instrumentow i klimy i ponownie mam 0.01A moze ktos wie :?: od czego zaczac sprawdzanie czy od demontarzu zegarow czy sprawdzeniu kabli zasilajacych do klimy a moze radio Dziekuje
-
- Forum Audi A6 / A7
bierzesz w raczki miernik i po kolei 1 to czarnu kabelek miernika w dolne gniazdo to opisane jako gniazdo com a czerwonu wgorny opisany jako 5a lub 10 w zalerznosci od modelu miernika Nastepnie odpinasz kleme ujemna od akumulatora (wczesniej zaopatrz sie w kod do radyjka )teraz czerwony kabelek od mienika podpinasz pod akumulator a czarny pod kleme i przestawiasz miernik na pozycje 5A lub 10A i na wskazniku pojawiaja ci sie cyferki chwile beda skakac ale po okolo 20 sek bedzie stala pomiarowa wyswietlana Ja posiadam taki miernik
ANDI 2.5 TDI napiecie ladowania sprawdzone jest 14.3 az wlaczanymi mediami (swiatla radio nawiew itp )14.0 wiec ide powalczyc z kostko od stacyjki i sprawdze czy nie ma jakis bledow na kompie
ANDI 2.5 TDI napiecie ladowania sprawdzone jest 14.3 az wlaczanymi mediami (swiatla radio nawiew itp )14.0 wiec ide powalczyc z kostko od stacyjki i sprawdze czy nie ma jakis bledow na kompie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
wydaje mi sie ze znalazlem juz problem. Po odpieciu kostki od stacyjki nic sie nie zmienilo na ubytku pradu minimalna zmiana wiec szukalem w klimie. Klimatyzacja nie za kazdym razem sie zalaczala po wcisnieciu przycisku na konsoli wiec posluchalem ktory przekaznik klika po wlaczeniu wylaczeni klimy i po wyciagnieciu go(numer 267) pobor pradu spadl do 0.04A czyli to klima na 100% teraz tylko trzeba 2 przekaznik na podmianke i bede w domu z problemem czy to tylko przekaznik czy cos glebiej przy pompie od klimy moze jakies zwarcie na kablu ?
- Rikimaru
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Zrobiłem pomiary i wyszło mi, że akumulator naładowany jest do 12,15V a pobór prądu jest 0,07A to dobry wynik?
Akumulator mi się rozładował w poniedziałek jak chciałem odpalić w duże mrozy, odpaliłem na kable i przejechałem około 150km w trasie. To było w poniedziałek dziś mamy środę chciałem odpalić samochód po dwóch dniach i kupa, pięć razy zakręcił i już akumulator pada, nie ma prądu w nim.
Czy to oznacza, że akumulator jest do wymiany??
sorki za off top
Akumulator mi się rozładował w poniedziałek jak chciałem odpalić w duże mrozy, odpaliłem na kable i przejechałem około 150km w trasie. To było w poniedziałek dziś mamy środę chciałem odpalić samochód po dwóch dniach i kupa, pięć razy zakręcił i już akumulator pada, nie ma prądu w nim.
Czy to oznacza, że akumulator jest do wymiany??
sorki za off top
-
- Forum Audi A6 / A7
podobny temat juz byl na forum tez go maglowalem poczytaj moze ci pomorze podobny problem a6-c5-prawidlowe-napiecie-ladowania-vt16022.htm
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7