Jakie założyć głśniki-rozmiar zamiast fabrycznych w a6 c5
Jakie założyć głśniki-rozmiar zamiast fabrycznych w a6 c5
Witam serdecznie, mam pytanie dotyczące głośników w audi a6 c5. Chcę zmienic standartowe glosniki na mocniejsze(syczki rownież do wymiany) w drzwiach. Pytanie tylko jaki rozmiar głośników przypasuje tak aby zmaskować je oryginalną siatką Audi w drzwiach. Nie rozbieralem jeszce tapicerki i nie wiem co tam mozna wlozyc ile jest miejsca itp. Proszę o pomoc, z góry dziękuję i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 lis 2010, 17:31 przez texas83, łącznie zmieniany 1 raz.

Bombee, no wszystkiego nie pamietam.ale nie ma tam jakichs przeciwskazan.nowrmalne glosniki wejda.
[ Dodano: 2010-11-26, 15:38 ]
popraw tez temat zastosuj tagi
[ Dodano: 2010-11-26, 15:39 ]
texas83, wez to co ci zaproponowalem koszt kompletu na alelgro do 300zl.sa ze zwrotnicami i syczkami odzoelnymi.graja rewelacyjnie
[ Dodano: 2010-11-26, 15:38 ]
popraw tez temat zastosuj tagi
[ Dodano: 2010-11-26, 15:39 ]
texas83, wez to co ci zaproponowalem koszt kompletu na alelgro do 300zl.sa ze zwrotnicami i syczkami odzoelnymi.graja rewelacyjnie
No wlasnie sie zastanawiam czy tak jest.tomkom1 pisze:nie ma tam jakichs przeciwskazan
W toyotce montowalem DLS MS6A i one maja glebokosc montazowa 67 mm. Bez dystansow nie bylo mowy, zeby je wsadzic. Musialem dac dystanse, a i tak mialy chyba ze 2 mm miejsca miedzy magnesem a otwarta szyba :mrgreen:
Dla tego dobrze by bylo wiedziec na co mozna sobie pozwolic

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ciężko jak widać uzyskać jednoznaczną i ciekawą opinię.
ÂŚlędzę tematy głośników od jakiegoś czasu i zonk :roll: :?:
Kolega z góry poleca Ci Hertze DSK 165 - faktycznie ponoć ładnie grają jednak ja spotkałem się z opinią że bass w tych głośnikach jest bardzo kiepski!
W tej sytuacji jeśli masz ORI sub bosse w bagażniku to luz - głośniki powinny spełnić swoje oczekiwania.
Co w przypadku jeśli fabryka poskąpiła i masz tylko ORI przód a chcesz usłyszeć coś z tyłu??
Czekam na sugestie
ÂŚlędzę tematy głośników od jakiegoś czasu i zonk :roll: :?:
Kolega z góry poleca Ci Hertze DSK 165 - faktycznie ponoć ładnie grają jednak ja spotkałem się z opinią że bass w tych głośnikach jest bardzo kiepski!
W tej sytuacji jeśli masz ORI sub bosse w bagażniku to luz - głośniki powinny spełnić swoje oczekiwania.
Co w przypadku jeśli fabryka poskąpiła i masz tylko ORI przód a chcesz usłyszeć coś z tyłu??
Czekam na sugestie
...Inglostadt...
One way,one love, one car... A6
One way,one love, one car... A6
Muzyki słucha się z przodu, a nie z tyłu.
Nie wypowiem się w kwestii montażu, bo nie miałem okazji jeszcze w A6 C5 zmieniać audio. Nie wiem co masz na myśli pisząc "mocniejsze głośniki" (do autora tematu)? Jeśli źródłem wzmocnienia sygnału ma być wbudowany w radio wzmacniacz to możesz przedobrzyć. Dokładnie chodzi o to, iż nie uzyskasz pożądanego efektu. Jak domniemam owym efektem ma być polepszenie jakości dźwięku. Wkładając głośniki o zbyt dużej mocy RMS w SPAM do mocy jaką daje wzmacniacz w radiu dojdzie przy pewnym natężeniu dźwięku do zaniku tonów niskich i zniekształceniu pozostałego pasma.
Co do głośników to napisz ile chcesz na nie przeznaczyć, a pomyślimy jak pogodzić budżet z optymalnym dźwiękiem.
Pozdrawiam
Nie wypowiem się w kwestii montażu, bo nie miałem okazji jeszcze w A6 C5 zmieniać audio. Nie wiem co masz na myśli pisząc "mocniejsze głośniki" (do autora tematu)? Jeśli źródłem wzmocnienia sygnału ma być wbudowany w radio wzmacniacz to możesz przedobrzyć. Dokładnie chodzi o to, iż nie uzyskasz pożądanego efektu. Jak domniemam owym efektem ma być polepszenie jakości dźwięku. Wkładając głośniki o zbyt dużej mocy RMS w SPAM do mocy jaką daje wzmacniacz w radiu dojdzie przy pewnym natężeniu dźwięku do zaniku tonów niskich i zniekształceniu pozostałego pasma.
Co do głośników to napisz ile chcesz na nie przeznaczyć, a pomyślimy jak pogodzić budżet z optymalnym dźwiękiem.
Pozdrawiam