[ A6 C4 ] szyberdach a centralny zamek
[ A6 C4 ] szyberdach a centralny zamek
Witam Kolegów.Czy ktos może wiedzieć jaka może być przyczyna tego że podczas zamykanie centralnym uchyla mi sie szyberdach???
Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, 09:15 przez megi74, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
A to tak samo z siebie zaczęło się dziać, czy coś wcześniej robiłeś?
U mnie przy zamykaniu z pilota automatycznie zamykają się wszystkie okna i szyberdach. Ale wiem, że można przeprogramować kompa w taki sposób, żeby nie zamykał automatycznie szyberdachu (bo np. w lecie chciałbym go zostawić otwartym). Może da się też zaprogramować tak, żeby otwierał się przy zamykaniu samochodu.
Druga opcja - ktoś grzebał w samochodzie i zamienił jakieś przewody. Nie wiem, czy to na pewno możliwe, ale wydaje mi się bardzo prawdopodobne. Sygnał zamknięcia jest podawany na sterownik szyberdachu na wejście sygnału otwierania.
U mnie przy zamykaniu z pilota automatycznie zamykają się wszystkie okna i szyberdach. Ale wiem, że można przeprogramować kompa w taki sposób, żeby nie zamykał automatycznie szyberdachu (bo np. w lecie chciałbym go zostawić otwartym). Może da się też zaprogramować tak, żeby otwierał się przy zamykaniu samochodu.
Druga opcja - ktoś grzebał w samochodzie i zamienił jakieś przewody. Nie wiem, czy to na pewno możliwe, ale wydaje mi się bardzo prawdopodobne. Sygnał zamknięcia jest podawany na sterownik szyberdachu na wejście sygnału otwierania.
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
obstawiam na programowanie modułu komfortu bo on odpowiada za domykanie szyb i reszty i szyberdachu wiec tam musi leżeć problem ktoś sobie go tak ustawił
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

Ja to zauważyłem wczoraj z okna.Wcześniej nic takiego nie miało miejsca.Patrze przez okno a szyberdach uchylony.Od srodka nie chciał sie zamknąć.Uchylał sie maksymalnie a potem wracał w pozycje lekko uchylona.Jak go otwierałem i zamykałem to się zamknął do konca a następnie znowu uchylił.Domknąłem go manualnie (imbus),wyszedłem z auta zamykam centralny a on dalej to samo.Normalnie dzień świstaka
[ Dodano: 2010-12-23, 00:41 ]
Pozostaje mi chyba podpiecie pod kompa.I tak wczesniej miałem z nim problemy bo jak go otwierałem do końca to juz się potem nie chciał zamknąć.wracał do pozycji zamknietej i znowu sam sie otwieral.ręce opadaja
[ Dodano: 2010-12-23, 00:41 ]
Pozostaje mi chyba podpiecie pod kompa.I tak wczesniej miałem z nim problemy bo jak go otwierałem do końca to juz się potem nie chciał zamknąć.wracał do pozycji zamknietej i znowu sam sie otwieral.ręce opadaja
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
jeśli tak ci sie dzieje jak opisuje to problem lezy w wyłącznikach krańcowych w szyberku to takie małe przełączniki które powodują że szyber otwiera się do końca i wtedy one wyłączają silniczek musisz rozebrać i przeczyścić miałem tak w mercu 124
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.