Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5 2,5 tdi] Zmiana na zegarach Celcjusza na Farenheita.

Elektryka
ODPOWIEDZ
piter

[a6 c5 2,5 tdi] Zmiana na zegarach Celcjusza na Farenheita.

Post autor: piter » 20 gru 2010, 23:32

Koledzy sprawa wygląda tak. Kumpel ma a6 2,5 tdi z 98r i robiąc coś w garażu posadził na siedzeniu kierowcy swego kilkuletniego synka. Mały ponaciskał guziki na zegarch i teraz wyświetla temperaturę zew w farenheitach a nie celcjuszach. Początkowo nie chciałem wierzyć że wogóle jest to możliwe taka modyfikacja bez np VAGa a jednak, dzisiaj mi pokazał i rzeczywiście. Ma ktoś może wiedzę na ten temat jak to można naprawić?

zchrobot
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: zchrobot » 20 gru 2010, 23:39

Trzeba wcisnąć i trzymać przycisk obiegu wewnętrznego następnie jednocześnie nacisnąć plus od ustawień temperatury na klimatroniku.

piter

Post autor: piter » 21 gru 2010, 00:27

zchrobot pisze:Trzeba wcisnąć i trzymać przycisk obiegu wewnętrznego następnie jednocześnie nacisnąć plus od ustawień temperatury na klimatroniku.

Ale recz się tyczy temperatury zewnetrznej na FISie, to się ustawia przyciskami klimatronika?

piter

Post autor: piter » 21 gru 2010, 08:03

Dzięki censored, za podpowiedź. ÂŹle wpisywałem słowa kluczowe i dlatego mi nie wyśwetliło. Dzisiaj sprawdzę tę metodę. pozdro.

Chory
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Chory » 21 gru 2010, 22:53

olo_gsm pisze:Trochę to nieodpowiedzialne sadzać latorośl za sterami z kluczykiem w stacyjce...
Po pierwsze jesli auto na leniuchu to dziecko wiele nabroic nie moze (zakladajac, ze do pedalow nie siega).
Po drugie nie jest powiedziane, ze za kolkiem siedzialo.
A po trzecie "dziecko mi popsulo" czesto oznacza tyle co "cos nagrzebalem i nie potrafie naprawic" :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja