Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 - C5] 2003 rok - Oznaczenie Szyb

Nadwozie
bboy4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bboy4 » 20 gru 2010, 22:41

Idąc myśleniem jakie panuje na forum ,gdzie jestem klubowiczem już 6 lat postanowiłem na bieżąco wyjaśniać moje poczynania równiez na Waszym forum....

1. Zadzwoniłem oficjalnie do Serwisu Audi w Toruniu - Po podaniu VIN-u swojemu znajomemu , po kilku godzinach dowiedziałem się że:

Jest to Audi A6 , rocznik modelowy 2002 , widniejący u nich jako 2003.

Auto miało niewielką stłuczkę po której serwis wymieniał prawą lampę i kierunkowskaz. Sprawdziłem że na lampie jest oznaczenie PL Hella - nie wiem czy coś to mówi ale to nie jest ważne na maxa.

2. Na pasach z tyłu pod kanapą , pasy mają oznaczenie Made In Germany , natomiast zapinki , czyli gniazda zapięć pasów mają nadruk Made In Austria. Każdy numer nabity jest inny od siebie.

3. Sprawdziliśmy dogłębnie ściane grodziową , czy nie była wspawywana , lub czy numer nie była nabijany ręcznie. Tak więc ściana jest na oryginalnych zgrzewach i zabezpieczona oryginalnymi "maziami" lub jak to zwał...

4. Numer nie jest przebity na "zewnątrz" tzn znaki nie są uwypuklone na drugą stronę blachy ściany grodziowej.

5. Numer VIN czytany z komputera jest zgodny z numerem Vin na grodzi oraz w dowodzie.

6. Jutro szukam dalejjjjjjjjjjjjjjjjjj :-)

Poniżej 3 zdjęcia z dzisiejszej poszukiwanki....

Naklejka na kielichu pasażera

Obrazek

Numer VIN był zanieczyszczony , przetarłem go szmatką.
Obrazek

ÂŚciana grodziowa od "tyłu" - Czyli od komory akumulatora - Pasażer

Obrazek

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 20 gru 2010, 22:57

bboy4 pisze:Jest to Audi A6 , rocznik modelowy 2002 , widniejący u nich jako 2003.
bboy4, sprawa pewnie wygląda tak, że dokładnie to 2002 jest rokiem produkcji a 2003 rokiem modelowym. Czyli auto wyprodukowane w 2 połowie 2002 roku i wtedy szyby majace "1" moga byc jak najbardziej <ok>

Natomiast ta nalepka z początkiem VW to juz, hmm :shock: :roll:
Części samochodowe online - Motostacja pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja