[ A6 C6 ] Avant - ASR/ESP-jak wyłączyć?
- stifii
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie musisz w manualu wciskać pedału stop. Ruszaj jakby na ręcznym czyli ciut gazu i sprzeglo odpuscic badz samym sprzeglem tak zeby auto już chviało jechać i wystarczy wcisnac guziczek od recznego jakby chciało się zwolnić i już ręczny puszczacarlos666 pisze:to samo jest z ręcznym.
W automacie po ruszeniu ręczny sam puszcza.
W manualu muszę nacisnąć pedał stopu żeby zwolnić ręczny.

- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Kontakt:
stifii,
trzeba dynamicznie ruszyc!
jak zrobisz to za wolno (kombinacja sprzegla i gazu) - reczny nie odpusci sam
osobiscie nie jestem zwolennikiem takiego ruszania, ze wzgledu chocby na zwloke w odpusczaniu recznego i nie potrzebne w zwiazku z tym naprezenia w ukladzie jezdnym
[ Dodano: 2010-12-16, 13:07 ]
ach
no i jeszcze jedno.
nie da sie za pomoca tylko EPS guzika wylaczyc calkowicie ESP!!
dluzsze przytrzymanie powoduje brak ponownego zalaczania sie po przekroczeniu 70kmh.. jednakze do konca nie wylacza ESP.
sprobujcie przy wylaczonym ESP postawic auto duzym bokiem.. ESP dziala non stop.. tylko w zmniejszonym stopniu
:-D
no z tym ruszaniem to nie jest tak hop jak piszesz:)Nie musisz w manualu wciskać pedału stop. Ruszaj jakby na ręcznym czyli ciut gazu i sprzeglo odpuscic badz samym sprzeglem tak zeby auto już chviało jechać i wystarczy wcisnac guziczek od recznego jakby chciało się zwolnić i już ręczny puszcza
trzeba dynamicznie ruszyc!

jak zrobisz to za wolno (kombinacja sprzegla i gazu) - reczny nie odpusci sam

osobiscie nie jestem zwolennikiem takiego ruszania, ze wzgledu chocby na zwloke w odpusczaniu recznego i nie potrzebne w zwiazku z tym naprezenia w ukladzie jezdnym

[ Dodano: 2010-12-16, 13:07 ]
ach
no i jeszcze jedno.
nie da sie za pomoca tylko EPS guzika wylaczyc calkowicie ESP!!
dluzsze przytrzymanie powoduje brak ponownego zalaczania sie po przekroczeniu 70kmh.. jednakze do konca nie wylacza ESP.
sprobujcie przy wylaczonym ESP postawic auto duzym bokiem.. ESP dziala non stop.. tylko w zmniejszonym stopniu
:-D
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Kontakt:
ZelvaBOi,
jak patrze na prognoze za oknem, to +8st od poniedziaku
to chyba sobie amfibie kupie
TT jezdzi zona, a powiedziawszy szczerze, ja zamiast placu wole troche autem pobawic sie na drogach ( oczywsicie o zerowym ruchu) i to w okolicach, gdzie ew. ktos moglby mnie zawsze wyciagnac z pobocza
Jedno powiem, A6 dzieki swojej masie, doskonale sobie radzi na osniezonych drogach ( sam wiele razy ostatnio wracalem w sniezycach i mijalem wszystkich idac jak przecinak)... gorzej, jak trzeba ruszyc ze startu zatrzymanego :mrgreen: :mrgreen:
jak patrze na prognoze za oknem, to +8st od poniedziaku

to chyba sobie amfibie kupie

TT jezdzi zona, a powiedziawszy szczerze, ja zamiast placu wole troche autem pobawic sie na drogach ( oczywsicie o zerowym ruchu) i to w okolicach, gdzie ew. ktos moglby mnie zawsze wyciagnac z pobocza

Jedno powiem, A6 dzieki swojej masie, doskonale sobie radzi na osniezonych drogach ( sam wiele razy ostatnio wracalem w sniezycach i mijalem wszystkich idac jak przecinak)... gorzej, jak trzeba ruszyc ze startu zatrzymanego :mrgreen: :mrgreen: