[A6 C5] 2500obr/min jako "wolne obroty" ???
[A6 C5] 2500obr/min jako "wolne obroty" ???
Nie no, tyle co Darek_v6 zamknął mój ostatni temat... Dziś pojawił się następny problem. Mianowicie dzis u nas było -16st, niunika odpaliła od kopa i pojechałem do pracy. Po drodze temperatura spadła do -22st i w pewnym momencie po zrzuceniu na "luz" wskazówka obrotomierza zatrzymała się na 2500 obr/min i tak już zostało, przyjechałem do pracy i postawiłem niuńkę w słońcu :-D . Czy jest możliwe aby podczas jazdy zamarzła linka od gazu, bo mam tak 2 cm luzu na pedale gazu :shock: Panowie, pomóżcie! Co mam zrobić/sprawdzić? Jak ją teraz odpalę? Przepustnica jest pewnie uchylona...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Jeśli masz linkę, to oczywiście, że mogła zamarznąć. Możesz ręcznie przestawić przepustnicę do pozycji początkowej, tylko trochę tam ciasno. Jeśli pancerz linki ma uszkodzenia, to spryskaj to wszystko czymś WD-kopodobnym. Powinno puścić. Istnieje jeszcze możliwość, że przymarzło same sterowanie przepustnicą. Wtedy trzeba by podgrzać całość i dokładnie przesuszyć.
Pozdrawiam,
Krisker
Krisker
- fishmanr11
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Z tego co ja czytam Killer71, to Kriskerowi chodzilo o to że albo linka ci zamarzła albo przepustnica. A linke masz na pewno. a jak masz luz pod pedalem to musisz luknąć tam tak czy inaczej chyba ze odpalisz auto i sie nagrzeje i rozpuści. (jakoś) 

Pytania, problemy... wysyłajcie w moimi postami na Forum Audi A6 C5 silnik 2.8.
Rozmarzło samo :lol: Teraz byłem przestawic niuńkę bliżej biura, co by przedłużacz z farelką zapodać, a tu suprise! Pedał napięty, jak baranie ja*a i obroty spadły do 900 :lol: Linka zostanie profilaktycznie wymieniona, żeby nie było gadania w Alpach, że Polacy złomem jeżdżą, jakby znów miała zamarznąć 

nic ci nie da wymiana linki bo tez to nie jest jej wina:) wiem bo borykam sie tymi objawami juz druga zime i sprawdzalem wszystko i robilem wszystko: tzn wymiana linki, dokladne czyszczenie przepustnicy i jej adaptacja, smarowanie oski przepustnicy smarem silikonowym itd. nic nie pomaga. tak sie dzieje gdy jest za zimno i auto stoi cala noc. al na pocieszenie dodam ze wystarczy rozgrzac auto i wylaczyc je na kilka minut i jest oki.