[Audi A6 C6 Avant] Aero Twin wycieraczki alternatywa
[Audi A6 C6 Avant] Aero Twin wycieraczki alternatywa
Witam,
Z czasem przychodzi czas, wymiany wycieraczek.Audi sprzedaje wycieraaczki tylko w komplecie za okolo 50euro ,na ebay mozna za 30 euro kupic.Cenny w Polsce nie znam.
VW natomiast sprzedaje same piora do wycieraczek ,orginalne,
Art. Nr.: 1K0 955 429 B, 650 mm € 5,59 za sztuke a wymiana jest dziecinnie prosta
http://www.vwcamper.de/content/tipps/co ... /index.php
Z czasem przychodzi czas, wymiany wycieraczek.Audi sprzedaje wycieraaczki tylko w komplecie za okolo 50euro ,na ebay mozna za 30 euro kupic.Cenny w Polsce nie znam.
VW natomiast sprzedaje same piora do wycieraczek ,orginalne,
Art. Nr.: 1K0 955 429 B, 650 mm € 5,59 za sztuke a wymiana jest dziecinnie prosta
http://www.vwcamper.de/content/tipps/co ... /index.php
T4 2.5 TDI 88 PS
A6 2.7 TDI 207PS 450 Nm
Szukam goscia co podnosi ceny paliwa
A6 2.7 TDI 207PS 450 Nm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Na jesień wymieniłem na Boscha ,120zł czyli jakieś 30ojro .ÂŚmigają do dziś jak wczoraj założone .Godne polecenia są jeszcze Valeo X-trem /nie znalazłem do C6/ ale tylko z Francji nie Pl czy Turcja .
Pomogłem A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2007
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
ja 3 4 dni temu widzialem w AUDI w okolicy, do VW wycieraczki, ale nie aero.. tylko metalowy szkielet.. 22€/szt!
ehh.., co do tych wymiennych gumek, ciekawa alternatywa i kosztuje tyle co nic!:))
jeszcze trzeba zakupic gdzies, a znajac zycie.. VW juz pewnie nei wypuszcza czesci, tylko kompelnte piora.. :oops:
ehh.., co do tych wymiennych gumek, ciekawa alternatywa i kosztuje tyle co nic!:))
jeszcze trzeba zakupic gdzies, a znajac zycie.. VW juz pewnie nei wypuszcza czesci, tylko kompelnte piora.. :oops:
Bosch starcza spokojnie na 1 rok... ale trza brać takie które nie są starsze jak rok... bo z wycieraczkami jak oponami zimowymi... guma traci swe właściwości... w PL te wycieraczki są drogie to leżą na półkach... więc lepiej kupić tam gdzie jest przemiał... na alledrogo kupiłem komplet 550mm Twin Bosch za 108zł
To Dobrze Idzie
Kiedyś było mocno modzone 4F/3.0 BMK
Teraz jest 4G/3.0 CVUA
Nie wchodzę w dyskusje "Nie znam się, ale się wypowiem", proszę o uszanowanie tego jeśli ignoruję odpowiedzi nie poparte faktami, dowodami lub doświadczeniem.
Kiedyś było mocno modzone 4F/3.0 BMK
Teraz jest 4G/3.0 CVUA
Nie wchodzę w dyskusje "Nie znam się, ale się wypowiem", proszę o uszanowanie tego jeśli ignoruję odpowiedzi nie poparte faktami, dowodami lub doświadczeniem.
Witam,pama pisze:no wlasnie.. tak widze, z tego linku to sa 650mm.. a my chyba mamy 2x 550mm
Zgadza sie ,potrzebny jeszcze jest flex i tarcza diamentowa do skrocenia ,
ale tak na powaznie, to przy zmianie trzeba zalozyc rekawiczki, piora sa pokryte jakims proszkiem grafitowym , ciezko potem z rak zmyc
T4 2.5 TDI 88 PS
A6 2.7 TDI 207PS 450 Nm
A6 2.7 TDI 207PS 450 Nm
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Poszukam na aukcjach tych wycieraczek Bosha AeroTwin..gobi pisze:Witam,pama pisze:no wlasnie.. tak widze, z tego linku to sa 650mm.. a my chyba mamy 2x 550mm
Zgadza sie ,potrzebny jeszcze jest flex i tarcza diamentowa do skrocenia ,
ale tak na powaznie, to przy zmianie trzeba zalozyc rekawiczki, piora sa pokryte jakims proszkiem grafitowym , ciezko potem z rak zmyc
Co do tego proszku.. tak, to jest grafit.. ale to pozostalosci po fabryce
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Rodzaj wycieraczki Nr skrócony Bosch Nr zamówieniowy Bosch Sugerowana cena detaliczna zł 206,50 zł
Aerotwin 933S 3.397.118.933 6/2001
Oto gumka do naszych C6.
Tak mysle.. czy aby nie za wiele za wycieraczke...
Znajde czas, to poszukam wycieraczek silikonowych..wg oponi innych forumowiczow z clubu TT.. spisuje sie doskonale
Aerotwin 933S 3.397.118.933 6/2001
Oto gumka do naszych C6.
Tak mysle.. czy aby nie za wiele za wycieraczke...
Znajde czas, to poszukam wycieraczek silikonowych..wg oponi innych forumowiczow z clubu TT.. spisuje sie doskonale
Te Boscha są bardzo dobre, ale mam lepsze (cenowo)
Kupiłem je w ubiegłym roku (bez przekonania że będą ok, ale kupiłem)
http://www.allegro.pl/listing.php/searc ... category=0
Jeżdżę już na nich rok i nadal idealne zbierają, nawet przy 180 km/h. Naprawdę polecam, nigdy nie wierzyłem w taki wynalazki, ale nie żałuję że je kupiłem.
Sytuacja była taka, że sobie załatwiłem od szwagra z serwisu oryginalne wycieraczki Audi, ale do a6 po lifcie i ramiona nie pasowały :evil:
A szkoda, bo zapłaciłem za nie 50zł :roll:
Kupiłem je w ubiegłym roku (bez przekonania że będą ok, ale kupiłem)
http://www.allegro.pl/listing.php/searc ... category=0
Jeżdżę już na nich rok i nadal idealne zbierają, nawet przy 180 km/h. Naprawdę polecam, nigdy nie wierzyłem w taki wynalazki, ale nie żałuję że je kupiłem.
Sytuacja była taka, że sobie załatwiłem od szwagra z serwisu oryginalne wycieraczki Audi, ale do a6 po lifcie i ramiona nie pasowały :evil:
A szkoda, bo zapłaciłem za nie 50zł :roll:
Mam problem ,z wycieraczkami przednimi w a6 c6 mianowicie zamarza ni na nich śnieg ( to co zostało starte z szyby)Co prawda mam podróby wycieraczki Bo takie wziąłem na zimę ale aero twin.Zamarza mi na uchwycie metalowym wokoło gumy a następnie guma i oczywiście marze szybę.czy macie tez taki problem ? Bo podejrzewam ze możne jest to spowodowane zalegającym śniegiem w podszybiu i tym ze ciepły strumień powietrza ogrzewa szybę ,śnieg się topi ,spływa a tam na podszybiu sobie zamarza .Czy waszym zdaniem co innego jest powodem ?