Witam Panów mam oto taki problem:
W moim Audi (mam nadzieję że nie) ale najprawdopodobniej urwała się klamka(lata prawie na wszystkie strony) od strony kierowcy z zewnątrz. Czy który z Panów mógłby podesłać mi schemat klamki jak jest ona zamontowana bądź coś co mogłoby mi w tym pomóc.
Dzięki i Pozdrawiam
Mrozio
[Audi A6 C5 ] Problem z Klamką Kierowcy!(Zewnętrzna)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
zamek wraz z klamką trzyma się na bocznych śrubach tak że nawet nie trzeba wyjmować tapicerki drzwi ale warto aby zobaczyć co się urwało
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

- corel
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ALG 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Mrozio, przede wszystkim przedstaw się w dziale przywitań. Bo temat wpadnie do kosza a jest dosyć istotny.
Luz na klamce może być spowodowany niewłaściwym ułożeniem linki stalowej (zakończonej haczykiem) do rygla otwierającego przy szybie. Mniej więcej na środku tej linki jest zgrubienie (walcowate), które należy "wcisnąć" w odpowiednie miejsce. Ciężko mi to zobrazować bo nie mam zdjęcia ale na dniach będę zajmować się mechanizmem opuszczania szyb więc mogę pstryknąć foto.
Luz na klamce może być spowodowany niewłaściwym ułożeniem linki stalowej (zakończonej haczykiem) do rygla otwierającego przy szybie. Mniej więcej na środku tej linki jest zgrubienie (walcowate), które należy "wcisnąć" w odpowiednie miejsce. Ciężko mi to zobrazować bo nie mam zdjęcia ale na dniach będę zajmować się mechanizmem opuszczania szyb więc mogę pstryknąć foto.
-
- Forum Audi A6 / A7