witam mam problem z dmuchawa
jechałem w trase po 30 km dmuchawa ładnie ogrzewała mi samochd ale po czasie przestało dmuchac powietrze z kratek jak dałem na maxa wiatrak to coś buczy z przodu a przez kratki nic nie dmucha coś sie stało? jak włączyłem obieg zamknięty czy econ tez nic tylko coś buczy jak jak by zamknęło sie wszystko i nie pozwalało sie wydobywać powietrzu przez kratki
proszę o pomoc bo zima idzie i zona marznie
pozdrawiam
Nazywaj poprawnie tematy. Zacznij stosować znaki interpunkcyjne.
[A6 C5]Dmuchawa , nawiew nie leci powietrze z kratek pomocy
[A6 C5]Dmuchawa , nawiew nie leci powietrze z kratek pomocy
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2008, 09:07 przez amkstudio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Sprawdź klapę pod filtrem kabinowym. ÂŚciągnij podszybie, wyjmij filtr, włącz klimę i zobacz czy klapy są otwarte. Możesz też wykręcić schowek od pasażera, pobawić się przełącznikami klimy i zobaczyć czy wszystkie trzy silniczki od regulacji klap działają.
Jeśli wentylator kręci to nie ma innej możliwości, tylko klapy nawiewu.
Ale kotleta odgrzebałeś
Jeśli wentylator kręci to nie ma innej możliwości, tylko klapy nawiewu.
Ale kotleta odgrzebałeś

Ostatnio zmieniony 30 lis 2008, 08:42 przez irontm, łącznie zmieniany 1 raz.
Mnie sie przydazylo dzis, ze odpalam auto po okolo 2 tyg nieuzytkowania( urlopik) i nawiew na przednia szybe a tu nic :shock: mysle cos sie zjechalo (pierwsze bezpiecznik, wiatrak lub sterowanie)podnosze klape sciagam oslone i filtr wiatrak stoi
niewiem co mnie podkusilo zeby wsadzic tam reke i sprawdzic czy sie kreci, wiatrak sie zastal jak ruszylem to mi malo reki niewykrecilo (troche mi skore na kostkach spilowalo) ale dziala
[ Dodano: 2009-10-16, 23:35 ]
![Obrazek]()
dzisiaj rozebralem to i ma moze ktos nr czesci katalogowej tego silniczka od dmuchawy, padlo od zuzycia, solardach zrobil swoje w sloneczne dni i wyjechalo mi szczotki i komutator w silniczku... do wymiany

[ Dodano: 2009-10-16, 23:35 ]
dzisiaj rozebralem to i ma moze ktos nr czesci katalogowej tego silniczka od dmuchawy, padlo od zuzycia, solardach zrobil swoje w sloneczne dni i wyjechalo mi szczotki i komutator w silniczku... do wymiany