[A6 C6] zmiana standardowego lcd na kolorowy
Chciałbym trochę odświerzyć ten temat, i spytac o jedną rzecz, o którą już pytał któryś z Kolegów wcześniej. Ja też wcześniej pytałem o wymianę low na high, i wyszło to bardzo drogo i skomplikowanie. Klamotów jest strasznie dużo. Ale zakładając, że zrezygnowałbym z Navi... Ta Navi w MMI low jest tak beznadziejna, że jeśli przychodzi mi korzystac z nawigacji, to i tak korzystam z zewnętrznej. Dlatego, jeżeli zrezygnowałbym z nawigacji, i chciałbym tylko, aby to, co mam na czerwonym małym wyswietlaczu, było na dużym kolorowym, pozostawiając oczywiście czytnik CD, to jakie elementy sa potrzebne, aby zrobić taką zamianę? Przypomnę, że chodzi tylko o wyświetlanie informacji z małego wyświetlacza na dużym kolorowym. Bez nawigacji. Moja wiedza kończy się na tym, że potrzebna jest nowa ramka i wyswietlacz. Ale co jeszcze? I tak się zastanawiałem czy aby to zrobić, to nie trzeba wymieniać całych zegarów, tylko same ramki? Czy zegary nie są jakoś na stałe połączone z ramką? Oczywiście FIS pozostaje po staremu - czerwony. Tylko wyświetlacz do wymiany. Będę bardzo wdzięczny za wyczerpujące odpowiedzi i pomoc. Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
ochrona jest na sterowniku MMI, na wzmacniaczu i na zmieniarce MP3 (na zwykłej - nie).
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7: