Witam mam problem z Asr tym środkowim guzikiem na desce rozdzielczej Mianowicie problem polega na tym że do czasu wszystko działa to znaczy po zapaleniu auta na liczniku nie pali się kontrolka czyli ok jak nacisnę guzik ASR czyli wyłączam go to się zapala kontrolka też ok Ale to do czasu jakies z 15min upłynie i samoczynnie się zapala kontrolka ASR i nie można jej wyłączyć jedynie ponownym uruchomieniem zapłony Podkreślę co ważne dzieje się też tak jeżeli przekręce kluczyk i zostawie go tak na te 15min i kontrolka też się zapali nawet jeżeli samochód nie jest zapalony ani nie jest w ruchu..... Jaka to może być przyczyna???? żadnego błędu na Vagu nie mam
[ Dodano: 2010-11-29, 22:58 ]
I co koledzy nikomu się takie coś nie działo bo mnie to denerwuje że jak np działa Esp a rano rusze a koła dostaną poślizg momentalnie zapala się kontrolka od ASR i gaśnie jak zgasimy silnik
[A6 C5 2.5TDi] Esp(asr)
- Mlodyrzeszow
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
- Mlodyrzeszow
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
moze cos z czujnikiem abs..
ja mialem konkretne problemy przez czujnik..!skrzynia zajebiscie szarpalo ze jezdzic sie nie dalo wogole,stan awaryjny skrzyni wpadal po 8 razy na odcinku 100 metrów,a czasem wogole,choc szarpanie bylo kure..sko mocne..
.. jakis fra...jerek ze sklepu zerznal ze mnie za ten czujnik ponad 200 pln a wrzucil za ok 90...
..kumpel sprzedawczyka go wlozyl (mechanik)..REKA REKE MYJE..!
chlopie spac nie moglem przez to auto,a oni nie mieli pojecia co robic..!
Ps Pabianice tyczynski( czy jakos tak)--OMIJAC..
ja mialem konkretne problemy przez czujnik..!skrzynia zajebiscie szarpalo ze jezdzic sie nie dalo wogole,stan awaryjny skrzyni wpadal po 8 razy na odcinku 100 metrów,a czasem wogole,choc szarpanie bylo kure..sko mocne..
.. jakis fra...jerek ze sklepu zerznal ze mnie za ten czujnik ponad 200 pln a wrzucil za ok 90...

chlopie spac nie moglem przez to auto,a oni nie mieli pojecia co robic..!
Ps Pabianice tyczynski( czy jakos tak)--OMIJAC..