[A6 C5] sportowe zawieszenie z avanta do sedana
- milkes
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] sportowe zawieszenie z avanta do sedana
Witam wszystkich klubowiczów, mam opcję kupna sportowego zawieszenia z avanta 1.9tdi
Weitec Ultra Gt -40mm. Kłopot w tym czy pasuje ono do mojego sedana 1.9tdi? Jeśli pasowałoby wszystko to jak by wyglądał tył, tzn. jaka byłaby różnica wysokości? Na moją logikę na pewno wyżej z racji lżejszej budy, a spreżyny z avanta na pewno są mocniejsze. Jak z zachowaniem na drodze, czytalem że tył mógłby bardziej nerwowo podskakiwać. Czy ktoś mógłby pomóc mi w tym temacie, może ktoś już to przerabiał?
Weitec Ultra Gt -40mm. Kłopot w tym czy pasuje ono do mojego sedana 1.9tdi? Jeśli pasowałoby wszystko to jak by wyglądał tył, tzn. jaka byłaby różnica wysokości? Na moją logikę na pewno wyżej z racji lżejszej budy, a spreżyny z avanta na pewno są mocniejsze. Jak z zachowaniem na drodze, czytalem że tył mógłby bardziej nerwowo podskakiwać. Czy ktoś mógłby pomóc mi w tym temacie, może ktoś już to przerabiał?
good enough to worry Merc and Beemer
- D@mi@n 2.8
- Forum Audi A6 / A7
niestety ja miałem taki problem...tylkę że z własnej glupoty...
Do mojego a4 avant 2.5tdi wrzuciłem taki sam zawias jak piszesz z audi a4 ale sedan i silnik 1.9 i co? Mam taka glebę że masakra 8-)
Czyli u ciebie może być odwrotnie i raczej napewno z tył będzie koza bo avant jest cięższy...i tył na bank będzie skakał
Do mojego a4 avant 2.5tdi wrzuciłem taki sam zawias jak piszesz z audi a4 ale sedan i silnik 1.9 i co? Mam taka glebę że masakra 8-)
Czyli u ciebie może być odwrotnie i raczej napewno z tył będzie koza bo avant jest cięższy...i tył na bank będzie skakał

Pozdrawiam
D@MI@N
D@MI@N
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Ja mam zawieszenie sportowe z kombi pasuje idealnie i tył nie skacze 

Audi a6 c5 2000r 2.5TDI 180KM - post451237.html#p451237
-
- Forum Audi A6 / A7
sprężyny firmy H&R amorki zwykle narazie dają rade. Tak mniej wiecej stoi auto ![Obrazek]()
Uploaded with ImageShack.us
- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
No ładnie się prezentuje twoja furka.. wrzuć jakies ładne większe fele i bedzie bajkaDJabeł pisze:sprężyny firmy H&R amorki zwykle narazie dają rade. Tak mniej wiecej stoi auto [url=http://img412.imageshack.us/img412/1809/20101017725.jpg]Obrazek[/URL]

Własnie o takie obnizenie mi chodzi, a moze nawet mogłoby byc ciut niżej 8-) Napisz mi ile jest obnizony przod, a ile tył? I jesli można wiedzieć to ile dałeś za sprezyny?
-
- Forum Audi A6 / A7
Wiec tak zdj zrobione telefonem wiec jakosc kiepska i kolor blado wyszedł. Ogólnie jest ciemniejsza ale faktycznie nie jest to prawdziwa czerń tylko cos ala ciemny grafit. Fela przyjdzie na wiosne inna ta co na zdj jest na zime. Obecnie w aucie sa jeszcze zamontowane lusterka in pro. Co do gleby to wg producenta 60/40. Tył auta jest nizej jak sie go zatankuje bo tu foto na rezerwie :lol: Za springi razem z wysyłką dałem UWAGA 100zł 

-
- Forum Audi A6 / A7
GranuL, a dzięki komu masz info ża podchodzi z passata? 

- milkes
- Forum Audi A6 / A7
DJabeł fajnie siedzi ten sedanik. Ciekawe jakby to z tym weitecem od kombi -40/-40 w mojej furce by wygladało? Jeśli podobnie to wporządku. Ma ktoś jeszcze zawieche z kombiaka w sedanie z podobnym obniżeniem?DJabeł pisze:sprężyny firmy H&R amorki zwykle narazie dają rade. Tak mniej wiecej stoi auto
good enough to worry Merc and Beemer
- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Napisałem, że moja jest bardziej czarna, bo lakierowałem całą bude od nowa na lakier z palety nowej Audi A8 ..predzej miałem taki sam kolor jak tyDJabeł pisze:Wiec tak zdj zrobione telefonem wiec jakosc kiepska i kolor blado wyszedł. Ogólnie jest ciemniejsza ale faktycznie nie jest to prawdziwa czerń tylko cos ala ciemny grafit. Fela przyjdzie na wiosne inna ta co na zdj jest na zime. Obecnie w aucie sa jeszcze zamontowane lusterka in pro. Co do gleby to wg producenta 60/40. Tył auta jest nizej jak sie go zatankuje bo tu foto na rezerwie :lol: Za springi razem z wysyłką dałem UWAGA 100zł

Chciałem, żeby odcień był konkretnie czarny i tak mam 8-)
Czyli moge śmiało szukać sprężyn z passat B5 2.8 Syncro sedan lub kombi i beda pasować bez problemu tak?
-
- Forum Audi A6 / A7
Darek_v6, wrzuc jakies zdj swojego auta zobaczymy jak wygląda
Co do spręzyn z passata w przypadku quattro to chyba nie jet juz tak kolorowo w jak osce. Nie jestem pewien ale passat jest wzorowany na a4 i całkiem mozliwe ze tył passata syncro to odpowiednik a4 quattro a wiec raczej nie podejdzie. Moge sie mylic ale nie jestem pewien w 100% czy podejdzie.

- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Dobrze piszesz, passat B5 to odpowiednik Audi A4.. więc watpie, że sprezyny pasowały by do A6.DJabeł pisze:Darek_v6, wrzuc jakies zdj swojego auta zobaczymy jak wyglądaCo do spręzyn z passata w przypadku quattro to chyba nie jet juz tak kolorowo w jak osce. Nie jestem pewien ale passat jest wzorowany na a4 i całkiem mozliwe ze tył passata syncro to odpowiednik a4 quattro a wiec raczej nie podejdzie. Moge sie mylic ale nie jestem pewien w 100% czy podejdzie.
Niestety nie mam fotek mojego auta

Planuje dodać go do działu "nasze auta" ..ale to na wiosne,gdy stopnieją śniegi w końcu go umyje,wrzuce letnie alu i zrobie jakąś sesyjke 8-)