Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[C5] Zrobic ze smakiem - kilka pytan

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
KANAL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[C5] Zrobic ze smakiem - kilka pytan

Post autor: KANAL » 06 gru 2010, 15:02

Witam serdecznie.

Przesiadlem sie z A4 do A6. W tamto autko wlozylem troche kasy, czasu i serca, na szczescie zostalo w rodzinie. Autko od czasu zakupu zrobilo sie duzo swiezsze i ladniejsze.

A4 wyglada tak: 95rok 2.6V6 ABC

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chcialbym w A6 tez zrobic kilka zmian dzieki ktorym moglbym odjac autku kilka ladnych lat i auto zwracaloby na siebie uwage na miescie.

1. Lampy przod:
W tej chwili wypolerowalem lampy i zalozylem HID'y 6000K. Z pyska juz lepiej mu patrzy chociaz widocznosc na tych lampach mnie nie zadowala i tu pytanie:
czy kupowac jakies nowe zamienniki - tylko ori wzor wchodzi w gre
czy szukac jakis lamp z duza soczewka - chyba niektore przedlifty taka mialy
czy moze swoje wyciagnac i wyczyscic od srodka wlacznie z soczewka?

2. Lampy tyl:
Lampy tez poczuly mleczko polerskie i maszyne na sobie. Wygladaja swiezo jednak w A4 mialem ladne LEDy z tylu. Tutaj tez o nich myslalem jednak co czytam tematy to obok ledow pojawia sie temat lamp po lifcie. Zaczalem ogladac allegro i ja nie widze roznicy w tych lampach. Czym roznia sie tylne lampy przed i po lifcie w C5? Tylko bialym paskiem wstecznym ktory jest bardziej bialy w polifcie?

3. Felgi.
Wiadomo ze najbardziej rzuca sie w oko i zmienia wyglad ladne kolo. Na probe zalozylem 17stke z A4 i juz autko wygladalo lepiej jednak na wiosne planuje 18stke z RS6 - zima bede polowal na allegro na jakas okazje cenowa. Czy opona 225/40/18 bedzie dobra i wejdzie na ori RS6 felge? Jakie parametry ma ori RONAL RS6 w 18calach? Szerokosc i ET? To jakos znajde na forum jak nie tym to A4 KP ale jakby ktos z rozpedu czytal caly watek bylbym wdzieczny.

4.Dokladki.
Byc moze pojda w kolor jednak niekoniecznie. Co z listwami na drzwiach... przegladajac foto duzo C5 ma je tez w kolorze jednak wygladaja one jakby byly zrobione z twardej gumy. Nie zlazi z tego farba?

5. Atrapa.
W zwiazku z tym ze duzo z przodu zrezac nie mozna bardzo widzi mi sie przednia atrapa z Allroad'a. Jednak dzisiaj w TVN Turbo, w zakupie kontrolowanym zwrocilem uwage ze zamek maski jest inaczej rozwiazany niz w C5. Czy atrapa z Allroada pasuje P&P? Czy nie ma problemu z otwieraniem maski?
Prosba do kogos kto dysponuje ETKA o nr katalogowy atrapy do allroad'a C5. Towar bardzo deficytowy - na allegro ceny kosmos - drozsze od S4/RS4/RS6... byc moze w ASO cena bedzie bardziej przystepna.

6. Szyby.
Bede chcial delikatnie przyciemnic szyby ale tutaj juz zdecyduje sie na jakis profi i polecany zaklad w mojej okolicy. Pytanie bardziej praktyczne. Chce odswiezyc C5 bo planuje od czasu do czasu zawiesc kogos na wesele i czy ciemna szyba nie bedzie odstraszac klientow? Jak Wy uwazacie?

7. Wnetrze.
To zostawiam na koniec albo w miedzy czasie i tutaj nie ma zagadek... grzane kubelki w szarej skorze - zeby nie zmieniac deski, najlepiej RECARO + zegary FIS + podswietlana galka zmiany biegow. Jedyne pytanie w tej chwili to
KIEROWNICA:
Wiem jaka trojramienna podchodzi i taka pewnie zagosci ale przegladajac allegro widze ze troche dokladajac mozna kupic kierownice z C6/A4 B7/B8/. Czy te kierownice z nowszych modeli moga jakos podpasowac do C5? Chodzi o wieloklin i przede wszystkim bezpieczenstwo czyli o poduszki. Tasme i kostki i jak to widzi pozniej komputer. Czy to ma prawo zadzialac?

Z gory dziekuje za odpowiedzi i zainteresowanie.

byggdavid
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: byggdavid » 06 gru 2010, 15:06

wrzuc foty szóstki..

Awatar użytkownika
KANAL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KANAL » 06 gru 2010, 15:10

Jakbym mial to bym wrzucil :) Artystycznych nie ma warunkow zeby zrobic. Ale ide odsniezyc podworko to zaraz cos na szybko pstrykne. Auto w tej chwili stoi na zimowce takze zaden szal... jak 90% tych z allegro.

Temat zalozylem glownie z powodu lamp bo swieca kiepsko i grilla, to chcialbym w pierwszej kolejnosci zrobic.

Felga marzy mi sie RS6, nawet pisalem do Ciebie, ale 2tysie to dla mnie za duzy wydatek.

byggdavid
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: byggdavid » 06 gru 2010, 15:12

bedzie foto- wieksza szansa na lepsze pomysly..
pozdro

Awatar użytkownika
KANAL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KANAL » 06 gru 2010, 15:45

Nie ma czym sie chwalic... auto brudne i na zimowkach ale chociaz kolor cos wyjasni. Auto bede robil pod siebie wiec pewne plany sa... felgi jak na A4 ale w 18stce lub RS6, tylko w ori kolorze.

Obrazek

Bardziej chodzi mi o kwestie techniczne... lampy z duza soczewka przed liftem - czy sa takie zamienniki bo jakos na allegro znalezc nie moge.
I nieszczesny grill z Allroada. Nr z ETKI bym poprosil zeby sprawdzic cene u gajosa. I czy podejdzie P&P do mojej maski.
No i czym sie roznia tylne lampy przed i po lifcie bo na pierwszy rzut oka nie widze roznicy.

cameleon741

Post autor: cameleon741 » 06 gru 2010, 16:09

Witam kolegę z klubu A4 <ok>

KANAL pisze:lampy z duza soczewka przed liftem - czy sa takie zamienniki bo jakos na allegro znalezc nie moge.
Z tego co się orientuję, to większe soczewki były po lifcie dopiero a największe to miało RS6. Jeśli chodzi o światło to będą dużo lepiej świecić jak je oddasz do regeneracji (soczewki)

Co do grilla z allroada Ci nie doradzę, bo nie mam pojęcia, ale nie widziałem jeszcze u nikogo czegoś takiego.
No i czym sie roznia tylne lampy przed i po lifcie bo na pierwszy rzut oka nie widze roznicy.
Różnią się trochę:
przed liftem- http://allegro.pl/audi-a6-c5-lampa-tyln ... 90649.html

po lifcie- http://allegro.pl/oryginalne-lampy-lamp ... 33473.html

Ale nie zmieniaj na lampe po lifcie, tylko zakładaj in-pro:
http://allegro.pl/lampy-diodowe-audi-a6 ... 42534.html

Efekt piękny.
Podaję poniżej kilka linków do furek które są ładnie zrobione. Koniecznie przestudiuj tematy.

Co prawda kombi, ale i tak możesz jakieś pomysły ściągnąć- moja-lalka-na-20-calowych-butach-new-fo ... 79,420.htm

też kombi- s6-c5oto-jest-moja-malenka-42-s-nowe-fo ... 35,195.htm

audi-a6-c5-piekna-bestia-kolejna-modyfi ... 34,345.htm

byggdavid
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: byggdavid » 06 gru 2010, 18:00

plastiki w kolor..duzo zmieniaja..ja u siebie pomalowalem i jest o wiele lepiej..

Awatar użytkownika
KANAL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KANAL » 06 gru 2010, 18:26

cameleon741 pisze:Witam kolegę z klubu A4 <ok>

KANAL pisze:lampy z duza soczewka przed liftem - czy sa takie zamienniki bo jakos na allegro znalezc nie moge.
Z tego co się orientuję, to większe soczewki były po lifcie dopiero a największe to miało RS6. Jeśli chodzi o światło to będą dużo lepiej świecić jak je oddasz do regeneracji (soczewki)
No wlasnie podobno koniec przed liftu - okolice 2000r mozna spotkac lampy z duza soczewka. Jednak regeneracja to dobry pomysl. Pewnie tak zrobie.
Co do grilla z allroada Ci nie doradzę, bo nie mam pojęcia, ale nie widziałem jeszcze u nikogo czegoś takiego.
Ja widzialem kiedys ladne A6 C5 na allegro wlasnie z grillem z Allroada.

surowy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: surowy » 06 gru 2010, 21:41

Awatar użytkownika
KANAL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KANAL » 07 gru 2010, 11:28

surowy pisze:KANAL, pogadaj z santo o grilu.
a6-c5-42-monster-garage-welcome-to-my-w ... htm#261059
Mam juz nr katalogowy grila. Cena w ASO nie mala jednak tak jak myslalem, nizsza niz niektore na allegro - 458,30zł - na allegro jest za 550zł używana.

Nr atrapy do allroad'a: 4Z7 853 651 3FZ

Teraz tylko czy taka atrapka podejdzie P&P do C5. Jesli tak to pozostaje szukac okazji. W holenderskim ASO albo jakims sklepie internetowym, nie znam jezyka, nowka sztuka kosztuje 35 euro.

KucaQ - usunięty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KucaQ - usunięty » 30 sty 2011, 16:25

Oglądając allegro trafiłem na grill od allroada i gościu co ją sprzedawał miał napisane że ją sprzedaję (nówkę) bo do C5 kupił a okazała się za duża. Ceny nie pamiętam

Awatar użytkownika
KANAL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KANAL » 30 sty 2011, 21:26

KucaQ pisze:Oglądając allegro trafiłem na grill od allroada i gościu co ją sprzedawał miał napisane że ją sprzedaję (nówkę) bo do C5 kupił a okazała się za duża. Ceny nie pamiętam
Wlasnie napisalem do niego pytanie... cena atrakcyjna. Ciekawi mnie to ze niby nie pasuje skoro na allegro widzialem kiedys bardzo ladne C5 w sedanie, przed liftem z grillem od allroada. Zdjecie jakie wkleil jest bardzo niewyrazne i tamten grill wcale nie wyglada mi jak od allroada, narazie nie odpisal.

KucaQ - usunięty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KucaQ - usunięty » 31 sty 2011, 11:49

No mi też to na allroada nie wygląda

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja