[Katowice] Kazdy czwartek 19:00 pod Go-sportem-3Stawy -1post
- dziq111
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Murzyn
Zbierzność napewno by ci bardzo dobrze ustawili w Oświęcimiu u "salesian" jest to szkoła co prawda ale posiadają najlepszy sprzęt. (ciągle inwestują zarione pieniądze jak to szkoła..) koszt zapewne okolo 100 zl. w tychach też dobrze robią koło szpitala wojewódzkiego. kosz ośki 70 quattro 100. ja tam robiłem 3 auta i było super. aczkolwiek z tego oświecimia to mi znajomi powiedzieli. dojazd bardzo prosty:) jak chcesz moge wytłumaczyć
[/b]
Zbierzność napewno by ci bardzo dobrze ustawili w Oświęcimiu u "salesian" jest to szkoła co prawda ale posiadają najlepszy sprzęt. (ciągle inwestują zarione pieniądze jak to szkoła..) koszt zapewne okolo 100 zl. w tychach też dobrze robią koło szpitala wojewódzkiego. kosz ośki 70 quattro 100. ja tam robiłem 3 auta i było super. aczkolwiek z tego oświecimia to mi znajomi powiedzieli. dojazd bardzo prosty:) jak chcesz moge wytłumaczyć

a8team.pl to też dobre.
no zrobilem w katowicach - autko w koncu jezdzi jak powinno, trakcja lepsza o 30% ABS duzo pozniej sie wlacza. Super. Jeszcze tylko lewe kolo ma kilka mm wyprzedzenia w porownaniu do prawego i kurcze to tez bym chcial skorygowac. Tylko nie wiem czy zwrotnice krzywa zalozylem czy co :roll:
(konto murzyn wywalilo po zmianie maila i czekam czy sie da reaktywowac - narazie z tego troche pospamuje :lol: :lol: :lol: )
(konto murzyn wywalilo po zmianie maila i czekam czy sie da reaktywowac - narazie z tego troche pospamuje :lol: :lol: :lol: )
www.a4club.eu - Audi A4 Club Polska
- dziq111
- Forum Audi A6 / A7
jesli prowadnice to cena nie powinna byc wieksza od 30 zl za sztukę. a są w standardowych autach po 2 na zacisk. 193 tys to juz jest cosik i być moze wina tego.
a takie pytanie jeszcez ten co montował tarcze zrobił to napewno dobrze?chodzi o wyczysczenie paisty pod tarczą. istnieje jeszcze możliwość że koła ci ciepią.
nie chodzi koniecznie o wyaważenie ale o DOWAÂŻENIE>
Poszukaj DOWAÂŻANIE Kół. jak jezdzisz spredkosciami powyzej 150 a napewno jezdzisz:P to warto doważyć:)
a takie pytanie jeszcez ten co montował tarcze zrobił to napewno dobrze?chodzi o wyczysczenie paisty pod tarczą. istnieje jeszcze możliwość że koła ci ciepią.
nie chodzi koniecznie o wyaważenie ale o DOWAÂŻENIE>
Poszukaj DOWAÂŻANIE Kół. jak jezdzisz spredkosciami powyzej 150 a napewno jezdzisz:P to warto doważyć:)
a8team.pl to też dobre.
- dziq111
- Forum Audi A6 / A7
tu jest ciekawy artykuł:)
Kod: Zaznacz cały
http://www.motofakty.pl/artykul/dowazanie_kol.html
a8team.pl to też dobre.
- ShoofeL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Mój staruszek miał podobną przypadłośc w mondeo...
Przy szybkości rzędu 80km/h i w górę auto wpadało w rezonans...
Przy hamowaniu kierownicą strasznie drżało...
Wymieniliśmy tarcze, klocki, wyważyliśmy koła, i... nic nie dało
- dalej to samo...
Powodem okazały się gałki zawieszenia...
Wymienił gały i spokój, cisza...
Egelansko :lol:
Looknij, czy nie masz może luzu na nich, bo przy naszych "rewelacyjnych" drogach to wszystkiego można się nabawić...
Pozdro...
Przy szybkości rzędu 80km/h i w górę auto wpadało w rezonans...
Przy hamowaniu kierownicą strasznie drżało...
Wymieniliśmy tarcze, klocki, wyważyliśmy koła, i... nic nie dało

Powodem okazały się gałki zawieszenia...
Wymienił gały i spokój, cisza...
Egelansko :lol:
Looknij, czy nie masz może luzu na nich, bo przy naszych "rewelacyjnych" drogach to wszystkiego można się nabawić...
Pozdro...
ale dlugo mnie nie bylo... dzialo sie cos ciekawego? Ja w czwartek jestem na 100%
www.a4club.eu - Audi A4 Club Polska