[A6 C5] spryskiwacze lapmp
[A6 C5] spryskiwacze lapmp
Pytanko moje dotyczy spryskiwaczy lamp, czy one powinny działać przy mrozach czy nie?
Pare dni temu próbowałem psikać w katowicach, było zimno inie spryskiwały, dojechałem do garażu w sosnowcu, było troche cieplej i spryskiwały, teraz od dwóch dni są mrozy i nei psikają.
Płyn nie zamarzł, bo na szybe leci aż miło, bezpiecznik dobry.
Więc pytam jak to jest bo nie doczytałem nigdzie czy czasem nie ma jakiegoś zabezpieczenia w postaci wyłącznika jak jest za zimno.
Pare dni temu próbowałem psikać w katowicach, było zimno inie spryskiwały, dojechałem do garażu w sosnowcu, było troche cieplej i spryskiwały, teraz od dwóch dni są mrozy i nei psikają.
Płyn nie zamarzł, bo na szybe leci aż miło, bezpiecznik dobry.
Więc pytam jak to jest bo nie doczytałem nigdzie czy czasem nie ma jakiegoś zabezpieczenia w postaci wyłącznika jak jest za zimno.
Witam podepne sie pod temat ma ktos jakis patent jak zalozyc ta zaslepke plastikowa na sprysk? bo za cholere nie moge jej zalozyc nie wskakuje mi
I kolego mam ten sam problem tez nie pryskaja mi w mrozy wiec w zime mozemy sie pozegnac z naszymi spryskami hehe .
[ Dodano: 2010-12-01, 22:05 ]
btw ktory to bedzie bezpiecznik od tych spryskow?
I kolego mam ten sam problem tez nie pryskaja mi w mrozy wiec w zime mozemy sie pozegnac z naszymi spryskami hehe .
[ Dodano: 2010-12-01, 22:05 ]
btw ktory to bedzie bezpiecznik od tych spryskow?
Witam.. u mnie spryski działają przy każdej temperaturze,raz miałem przypadek że przymarzły.Od tamtej chwili co jakiś czas podchodząc do auta przy niskich temperaturach delikatnie ruszam je palcami i w drogę :mrgreen: Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-12-04, 11:02 ]
[quote="Armani85"]Witam podepne sie pod temat ma ktos jakis patent jak zalozyc ta zaslepke plastikowa na sprysk? bo za cholere nie moge jej zalozyc nie wskakuje mi
Witam.
Po wymianie zderzaka i montażu spryskiwaczy też miałem ten problem.Ale rozwiązanie było proste.Lewą ręką wyciągnąłem spryskiwacz do góry i przytrzymałem (szedł z oporami bo normalnie wypycha go ciśnienie płynu) drugą ręka założyłem klapkę.Są tam dwa takie małe bolce.Jak go wyciągniesz to zobaczysz.Po założeniu powinien wrócić na miejsce jak ten u mnie.Pozdrówka.

[ Dodano: 2010-12-04, 11:02 ]
[quote="Armani85"]Witam podepne sie pod temat ma ktos jakis patent jak zalozyc ta zaslepke plastikowa na sprysk? bo za cholere nie moge jej zalozyc nie wskakuje mi
Witam.
Po wymianie zderzaka i montażu spryskiwaczy też miałem ten problem.Ale rozwiązanie było proste.Lewą ręką wyciągnąłem spryskiwacz do góry i przytrzymałem (szedł z oporami bo normalnie wypycha go ciśnienie płynu) drugą ręka założyłem klapkę.Są tam dwa takie małe bolce.Jak go wyciągniesz to zobaczysz.Po założeniu powinien wrócić na miejsce jak ten u mnie.Pozdrówka.
VitoA6/Białystok
spryskiwacze lamp?
Witam wszystkich!!!
Wyda się Wam to głupie ale jak wyregulować spryskiwacze w zderzaku(czy idzie to zrobić) żeby dawały na szybę?
Na postoju psikają na boki, przy 40km/h dają na szybę a przy większych prędkościach też lipa
Chodzi mi o to że przy tych warunkach pogodowych często muszę myć szybę a przez to że są źle ustawione spryskiwacze szybko się opróżnia zbiorniczek co i tak nie przynosi pożądanych rezultatów. Dlaczego szkopy nie dali ich dodatkowo w masce? :lol:
Wyda się Wam to głupie ale jak wyregulować spryskiwacze w zderzaku(czy idzie to zrobić) żeby dawały na szybę?
Na postoju psikają na boki, przy 40km/h dają na szybę a przy większych prędkościach też lipa
Chodzi mi o to że przy tych warunkach pogodowych często muszę myć szybę a przez to że są źle ustawione spryskiwacze szybko się opróżnia zbiorniczek co i tak nie przynosi pożądanych rezultatów. Dlaczego szkopy nie dali ich dodatkowo w masce? :lol:
- krzysiek-54
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 299KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Koledzy nie miałem nigdy takiego problemu...
Duże temperatury na minusie i wszystko chodzi elegancko!
Duże temperatury na minusie i wszystko chodzi elegancko!

Masz problemy z nawigacją Audi A6? Kliknij: Brak karty sd do nawigacji Audi A6 C7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
taka sugestia jak myje autko i woskuję to wysuwam lekko spryski w reflektorach i krańce zaślepek delikatnie smaruje wazeliną techniczną efekt nie przymarzają zimą wystarczy odśnieżyć zderzak i po problemie a poza tym warto czyścić brzegi dekielków aby nie zbierał się tam brud
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.