[A6 C5 3.0] Małe pytanko!
[A6 C5 3.0] Małe pytanko!
Witam mam pytanko cieknie mi gdzies z rozrzadu olej prawdopodobnie z uszczelniaczy walu ale to swoja droga dlatego chcialem spytac czy na kolach pod dekielkami ktore widac na foto powinien znajdowac sie olej? :shock: to dekielek plastikowy z taka uszczelka po jego zdjeciu normalnie lecial olej z kazdych 4 kol czy to normalne czy jest to wlasnie spowodowane tym ze uszczelniacze za kolem puscily?? Poprostu czy tam powinien znajdowac sie olej :P?
![Obrazek]()
Zawsze znajduje się tam olej cena nowego w serisie 3zl sztuka Jest to nawet opisane w programie elsa
[ Dodano: 2010-12-01, 21:29 ]
Raczej olej poleci z pod tych elektrycznych zaworów pod kołami rorządu przy demontarzu trzeba uważać na pierscienie na wałkach czesto pękają lub są już popękane.Drugą możlieością są uszczelki pokryw
[ Dodano: 2010-12-01, 21:29 ]
Raczej olej poleci z pod tych elektrycznych zaworów pod kołami rorządu przy demontarzu trzeba uważać na pierscienie na wałkach czesto pękają lub są już popękane.Drugą możlieością są uszczelki pokryw
Czyli pod tymi plastykowymi dekielkami po wyjeciu ich powinien byc tam olej kolo tej sroby? bo nie wiem czy poprostu te dekielki puscily i dlatego olej lecial czy trzeba zagladac glebiej i zdejmowac kola i tam patrzyc...
bo jak zdejme rozrzad to bedzie xD
Ostatnio zmieniony 02 gru 2010, 14:44 przez manto, łącznie zmieniany 1 raz.