Witam
Panowie pytanie zapewe dla wielu banalne,jednak nie dla mnie wiec prosze was o wyrozumialosc.
Chodzi mi o to jaki orginalnie powinien byc u mnie akumulator,czy podlaczenie nowego aku wiaze sie z jakimis kosmicznymi procedurami,czy poprostu wystarczy wytargac stary i zastapic go nowym.I czy polecacie moze jakies lepsze (mocniejsze)niz ori.
Dzis umnie bylo -20* i autko ledwo co odpalilo wiec jutro chcialbym juz pojechac,kupic i wymienic.
P.S dziennie przejezdzam w sumie okolo 20 km czyli 10km do pracy i tyle samo spowrotem jesli ta wskazowka jest istotna
[A6 C5 2,7T]jaki akumulatot?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[A6 C5 2,7T]jaki akumulatot?
Ostatnio zmieniony 01 gru 2010, 00:49 przez Robtoy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
censored, no problemo juz wstawione,a swoja drogo to tez juz mogles sie odniesc do mojego problemu
Raf4rb, levi, dzieki serdeczne chlopaki,wiec wnioskuje ze 62Ah bylo w seri tak?
A czy to niejest tyc malo,ja moeszkam w Norwegi gdzie wlasnie nadeszly potezne fale sniegow w polaczeniu z ujemnymi teperaturami,ktore teraz siegaja -20* a niebawem bedzie jeszcze zimniej co potrwa do marca,kwietnia i z tad rodzi sie moje pytanie czy moze niebyloby lepiej zapodac cos grubszego?
Co myslicie o tym?

Raf4rb, levi, dzieki serdeczne chlopaki,wiec wnioskuje ze 62Ah bylo w seri tak?
A czy to niejest tyc malo,ja moeszkam w Norwegi gdzie wlasnie nadeszly potezne fale sniegow w polaczeniu z ujemnymi teperaturami,ktore teraz siegaja -20* a niebawem bedzie jeszcze zimniej co potrwa do marca,kwietnia i z tad rodzi sie moje pytanie czy moze niebyloby lepiej zapodac cos grubszego?
Co myslicie o tym?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
kolego zobacz w ksiazce serwisowej ja niedawno to przerabialem po kodach dzieki koledze z forum tu masz link :mrgreen:
http://www.audiklub.org/wyposazenie.html
http://www.audiklub.org/wyposazenie.html
100 tyś km bezawaryjnie. Teraz niestety często nie odpala silnik 2.5TDI A6 C5.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
62? cos dziwnie mało ja u siebie mam 100Ah i prąd rozruchowy 900A
Audi a6 c5 2000r 2.5TDI 180KM - post451237.html#p451237
-
- Forum Audi A6 / A7
DJabeł, no wlasnie tez mi sie tak wydawalo,dzis obczailem pod maska i siedzi u mnie 70Ah 570A i to chyba jest ori od nowosci jeszcze bo sygnowany logo audi vw,podejzewam ze Boch-owskiej produkcji.
Ale dzis bylem na rozpoznaniu w kilku sklepach i tu zaczynaja sie rozbieznosci bo jeden pacjent twierdzi ze wedlug katalogu orginalnie powinien byc Boch-100Ah,a z koleji inny specjalista w kolejnym sklepie twierdzi ze wedlug jego ksiazki powinien byc 77Ah
i tak wszedzie wciskaja jakies kity normalnemu czlowiekowi.
Znalazlem tez Aku z firmy SANOK power line i podobno jest jakis nadzyczajnie dobry!
Niewiem moze wy znacie ta firme?prosze o wasze opinie.
kumangt, kolego wlasnie ja niemam tej ksiazki ale wiem ze te kody moge jeszcze z wneki na zapasowke zciagnac.
Tak czy siak dzieki za sugestie koledzy
Ale dzis bylem na rozpoznaniu w kilku sklepach i tu zaczynaja sie rozbieznosci bo jeden pacjent twierdzi ze wedlug katalogu orginalnie powinien byc Boch-100Ah,a z koleji inny specjalista w kolejnym sklepie twierdzi ze wedlug jego ksiazki powinien byc 77Ah
i tak wszedzie wciskaja jakies kity normalnemu czlowiekowi.
Znalazlem tez Aku z firmy SANOK power line i podobno jest jakis nadzyczajnie dobry!
Niewiem moze wy znacie ta firme?prosze o wasze opinie.
kumangt, kolego wlasnie ja niemam tej ksiazki ale wiem ze te kody moge jeszcze z wneki na zapasowke zciagnac.
Tak czy siak dzieki za sugestie koledzy