[A6 C5] jakie radio kupic?
[A6 C5] jakie radio kupic?
Witam. niedługo urodziny mojego męża i chcę mu kupić radio do jego Audi A6. Bardzo prosze o pomoc. nie chce isc do sklepu bo nie wiem czy trafie na osobę która bedzie kompetentna i dobierze mi dobre radio. a wiec mam do wydania 1000 zł, audi jest z 2001 roku . zalezy mi aby miało czerwone podswietlenie i dobrze grało po podłączeniu do oryginalnych głośników ponieważ narazie w gre nie wchodzi ich wymiana ale w najbliższym czasie napewno. nie ma zmieniarki, jest system bose.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 19:45 przez mariola, łącznie zmieniany 3 razy.
np radio: CDE-9882Ri + przejściówka do BOSE
Modeli i firm jest dużo, radziłbym skupić się na powiedzmy Kenwoodzie lub Alpine, wybrać ten, który ma lepsze wyposażenie. W tej kwocie można już kupić radio praktycznie wyposażone we wszystkie możliwe dostępne na rynku funkcje.
Profil brzmieniowy powinien również być na podobnym poziomie z lekko przewagą Kenwooda.
Modeli i firm jest dużo, radziłbym skupić się na powiedzmy Kenwoodzie lub Alpine, wybrać ten, który ma lepsze wyposażenie. W tej kwocie można już kupić radio praktycznie wyposażone we wszystkie możliwe dostępne na rynku funkcje.
Profil brzmieniowy powinien również być na podobnym poziomie z lekko przewagą Kenwooda.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
myslałam nad zmieniarką jednak chcialabym odświeżyć nieco wnętrze auta ale zgadzam się- naprawdę ładnie gra. odwiedziłam sklep zajmujący się nagłośnieniem w autach i polecają mi pioniera ale mąż od zawsze rozgladał się za alpine
Ostatnio zmieniony 26 lis 2010, 19:17 przez mariola, łącznie zmieniany 1 raz.
co do serii cde to jest mały wyjątek:
http://www.audiophile.pl/n/13_jakie_radio_wybrac_?
W rankingu CDE-9850Ri jest nieco lepsze od CDA-9854 i 7893 (?)
Podobnie jest z 9882 to też jest dobry model do podłączenia bezpośrednio pod głośniki.
Generalnie CDA ze względu na swoje bogate możliwości powinno być wykorzystywane w rozbudowanych systemach audio.
Ja u siebie mam Bose i powiem szczerze, żadna rewelacja. Po tym jaki sprzęt miałem w poprzedniej audi ciężko będzie przyzwyczaić się do tego co jest w C5.
Zmiana radia, za dużo nie wniesie poza możliwościami odsłuchu MP3 i podłączenia źródła dźwięku z I-Pod-a lub USB.
http://www.audiophile.pl/n/13_jakie_radio_wybrac_?
W rankingu CDE-9850Ri jest nieco lepsze od CDA-9854 i 7893 (?)
Podobnie jest z 9882 to też jest dobry model do podłączenia bezpośrednio pod głośniki.
Generalnie CDA ze względu na swoje bogate możliwości powinno być wykorzystywane w rozbudowanych systemach audio.
Ja u siebie mam Bose i powiem szczerze, żadna rewelacja. Po tym jaki sprzęt miałem w poprzedniej audi ciężko będzie przyzwyczaić się do tego co jest w C5.
Zmiana radia, za dużo nie wniesie poza możliwościami odsłuchu MP3 i podłączenia źródła dźwięku z I-Pod-a lub USB.
ale wg. mnie to tak :
radio oryginalne ma 22 cm szerokości , wiec zmieniając je na standart musisz założyć redukcje co w tej klasie auta wygląda naprawde do zle wrecz ochydnie , warto podglądnąć jakieś fotki nawet na allegro ( sprzedaż C5 )że to nie zbyt ładnie wyglada , no i podświetlenie wątpie żeby tonacje czerwieni dobrać tak aby w nocy ładnie sie prezentowało , z wielkim szacunkiem ale to naprawde nie bedzie dobry pomysł a kase sie straci, sam osobiście używam emulator cd i jest to idealne rozwiązanie do audi bose
radio oryginalne ma 22 cm szerokości , wiec zmieniając je na standart musisz założyć redukcje co w tej klasie auta wygląda naprawde do zle wrecz ochydnie , warto podglądnąć jakieś fotki nawet na allegro ( sprzedaż C5 )że to nie zbyt ładnie wyglada , no i podświetlenie wątpie żeby tonacje czerwieni dobrać tak aby w nocy ładnie sie prezentowało , z wielkim szacunkiem ale to naprawde nie bedzie dobry pomysł a kase sie straci, sam osobiście używam emulator cd i jest to idealne rozwiązanie do audi bose

- tombit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2023
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 204KM
Całkowicie się z Tobą zgadzam lepiej zainwestować te 300-350 w emulator.leonulim pisze:ale wg. mnie to tak :
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystkich.
Podepne sie do tego tematu.
Jestem posiadaczem audi a6 c5 z 98 roku. Mam w nim orginalne radio Concert, jednak nie wiem czy mam system bose, jak mam to sprawdzic?
W Ori radiu słabo działa mi regulacja głośności, moge krecić pokrętłem ale nie raeguje lecz jak nacisne przycisk np. bas to normalnie moge zwiekszac i zmniejszac..
Miał ktos taki problem? Czy jest na to jakiś sposób?
Jesli jednak nie da sie juz nic zrobic z tym radiem to jaki odtwarzacz proponujecie? Zalezy mi na tym aby działały wszystkie głośniki i żeby nie było trzeba bawić sie z lutowaniem itp.
Bede bardzo wdzięczny za porady, odpowiedzi. Pozdrawiam i życze szczęśliwego nowego roku.
Podepne sie do tego tematu.
Jestem posiadaczem audi a6 c5 z 98 roku. Mam w nim orginalne radio Concert, jednak nie wiem czy mam system bose, jak mam to sprawdzic?
W Ori radiu słabo działa mi regulacja głośności, moge krecić pokrętłem ale nie raeguje lecz jak nacisne przycisk np. bas to normalnie moge zwiekszac i zmniejszac..
Miał ktos taki problem? Czy jest na to jakiś sposób?
Jesli jednak nie da sie juz nic zrobic z tym radiem to jaki odtwarzacz proponujecie? Zalezy mi na tym aby działały wszystkie głośniki i żeby nie było trzeba bawić sie z lutowaniem itp.
Bede bardzo wdzięczny za porady, odpowiedzi. Pozdrawiam i życze szczęśliwego nowego roku.