Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Przekladka standardowego audio na bose. Pomocy

Car Audio
ODPOWIEDZ
janas1985
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Przekladka standardowego audio na bose. Pomocy

Post autor: janas1985 » 01 gru 2010, 00:11

Witam!

Mam ogromną prośbę o pomoc, do osób które wiedzą, lub może przerabiali temat z wymianą standardowego audio na Bose.A problem wygląda następująco:

Otóż zakupiłem komplet głośników wraz z tubą bose :mrgreen: ,oraz przeciętą w połowie wiązkę kabli do podłączenia subwoofera z radiem :-/ . Problem w tym, że tuba blaupunkt ma inna kostkę i o połowę mniej kabli niż kostka przy tubie,a dokladniej przy wzmacniaczu bose.Dodam,ze samą kostkę do wzmacniacza bose mam z kilkoma cm kabli.Kable zapewne muszę dosztukować i puścić do radia, głośników i tu jest właśnie problem. Nie wiem w jakie miejsce przy radiu podpiąć jaki kabel.

Dodam,ze szukałem tego tematu wiele godzin na forum, przeczytałem wiele postów,lecz nie znalazlem nic konkretnego :-(

Jeśli ktoś przerabiał ten temat, lub wie jak poradzić sobie z tą kabelkologią proszę o pomoc.
Pawel J.

RaKo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: RaKo » 04 gru 2010, 14:12

Mam takie same graty i też leżą,więc musisz poczekać do wiosny aż to podłączę,no chyba że dasz radę sam :) i mi coś pomożesz :mrgreen:
opis kostki wzmacniacza Bose starego typu 25 PIN
pin 1 głośnik centralny + (A4 )
2 głośnik centralny - (A4 B6,b7)
6 radio masa
7 radio prawy tył +
8 radio lewy tył +
9 radio prawy przód +
10 radio lewy przód +
11 masa wzmacniacza
13 zasilanie wzmacniacza
14 subwoofer +
15 subwoofer -
16 głośnik lewy przód -
17 głośnik lewy przód +
18 głośnik prawy przód -
19 głośnik prawy przód +
20 głośnik lewy tył -
21 głośnik lewy tył+
22 głośnik prawy tył -
23 głośnik prawy tył +
25 pilot
Należy wykorzystać kable ze starej wtyczki Blaupunkta,będzie mniej do ciągnięcia,kolory są raczej te same,albo większość,zmienić kodowanie radia na bose,na szybko można sam subwoofer podpiąć z tyłem,do tego kabli ciągnąć nie trzeba i zmiany kodowania <ok>

leonulim

Post autor: leonulim » 06 gru 2010, 16:24

tak jak ci kolega opisuje , masz więcej kabli bo wzmacniacz ten obsługuje też przód , a stara instalacja tylko sub i tylne drzwi ,a przód jest pod radiem .

ja zakładałem taki wzmacniacz do mojej C4 i chodzi rewelka tylko trza spokojnie posiedzieć . wszystko da sie zrobić <ok>

janas1985
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: janas1985 » 16 gru 2010, 02:07

Dziękuje Panowie za pomoc i podpowiedzi,lecz to chyba nie na moja głowę :-/
Przekładki sam nie dam rady zrobić.
Po świętach dam wykazać się Szwagrowi ;-) ,który mam nadzieje ogarnie ten temat. <ok>
Dodam tylko,ze zakupiłem zestaw głośników od Q7 wraz z tubą za symboliczne pieniądze i może coś z nich jeszcze dołączę do całości.No,ale zobaczymy co da się zrobić.
Po zabiegu postaram się coś napisać i jakieś foto wkleić. :-)
Do tego czasu jeśli ktoś będzie wiedział coś więcej,to wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam!
Pawel J.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja