Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

samoczynne wyłanczanie ABS i ESP

Elektryka
ODPOWIEDZ
egon
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

samoczynne wyłanczanie ABS i ESP

Post autor: egon » 29 lis 2010, 17:55

Witam.
Mam problem z samoczynnym wyłanczaniem się ABS iESP po ruszeniu z poślizgiem przednich kół-latem dzieje się to po gwałtownym ruszeniu i "zabóksowaniu"kół-na śniegu przy każdym ruszaniu-zaświeca się kontrolka z abs i esp[zółte] i czerwony wykrznik na komputerze-jest to A6,2004r-multitronic-trzeba auto wyłączyć by się zresetował,by po ruszeniu znów się to powtórzyło-zimą to nie jest jazda.
Dzięki za pomoc.
egon
egon

Awatar użytkownika
Arrni
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Arni
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Arrni » 29 lis 2010, 20:37

troche nie czaje tematu ale jesli chcesz sobie sam wy;laczyc abs i esp to przytrzymaj troche dluzej wlacznik tej opcji i wylaczy sie do nastepnego uruchomienia silnika lub sam jak nacisniesz jeszcze raz ten przycisk :) a jesli masz czerwony wykrzyknik to lepiej sprawdz sobie caly uklad hamulcowy: klocki plyn hamulcowy czujniki abs itp .

xman

Post autor: xman » 01 gru 2010, 08:53

ja mam troszke stare audi a6 bo 95rok ale u mnie jak mi się ABS wyłączał to się okazało że w prawym kole zasyfiony jest czujnik i trzeba go było skrobać nożem bo tyle smaru itp było. ja podpinałem pod kompa i błąd pokazywało w prawym przednim kole... u ciebie radziłbym zlookać to samo ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja