[a6 c6] niedomykajaca klapa bagaznika
- progressowy
- Forum Audi A6 / A7
Masz blisko do Gajosa. A jak chcesz paczką to tu: http://sklep.gajos.com.pl/sklep/Yarecki pisze:Widzę, że to jakiś "wysyp" problemów z klapą bagażnika przy niskich temperaturach. Mam to samo. Zastosuję się do Waszych porad i zobaczymy co z tego wyniknie. Może od razu lepiej wymienić zamek zamiast stosować rozwiązania tymczasowe? Wymieniał ktoś sam? Gdzie kupujecie części online?
Było c5 i c6 z motorami 2.4.
Jest O1 1,9tdi
Jest O1 1,9tdi
- maciejoszczak
- Forum Audi A6 / A7
heh ..a ja sie mecze 3-cia zime z tym bagaznikiem tez...obralem nawet metode ze jak jest mroz to wszystkie graty i zakupy wożę na tylniej kanapie :-D aby przypadkiem nie otworzyc bagaznika...bo go juz nie zamkne hehehe...ale czasem zapomne i go otworze i wtedy juz lipa..sprubuje sie zastosowac do waszych porad i spryskam zamek silikonowym sprayem i dam znac czy pomoglo :-D ...pozdrawiam
magic
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2010
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Przyszło mi to do głowy tez ostatnio gdyz miałem problem z rozładowującym sie aku, zima znikła klapa zaczęła sie domykać i aku normalnie pracuje, myślę ze to jest przyczyna rozładowywania aku gdyz klapa mimo ze jest zamknięta Fis pokazuje otwartą! sterownik dostaje sygnał ze klapa jest otwarta i lampka tak swieci do rana, oczywiscie to moje podejrzenia,progressowy pisze:Czy ta w pelni nie domknieta klapa (ino na fis) moze sie przyczynic do rozładowywania akumulatora?
Sugestia: zanim zamkniesz auto upewnij sie czy na Fisie nie wyskakuje błąd o nie domknięciu klapy!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2007
- Kontakt:
Zygi pisze:Przyszło mi to do głowy tez ostatnio gdyz miałem problem z rozładowującym sie aku, zima znikła klapa zaczęła sie domykać i aku normalnie pracuje, myślę ze to jest przyczyna rozładowywania aku gdyz klapa mimo ze jest zamknięta Fis pokazuje otwartą! sterownik dostaje sygnał ze klapa jest otwarta i lampka tak swieci do rana, oczywiscie to moje podejrzenia,progressowy pisze:Czy ta w pelni nie domknieta klapa (ino na fis) moze sie przyczynic do rozładowywania akumulatora?
Sugestia: zanim zamkniesz auto upewnij sie czy na Fisie nie wyskakuje błąd o nie domknięciu klapy!
Potwierdzam wlasnie bylem sprawdzic i rzeczywiscie lampka w bagazniku nie gasnie!! trzeba jednak zamowic nowy zamek i bedzie po problemie :mrgreen:
Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
-
- Forum Audi A6 / A7
Panowie szkoda zamawiać nowego zamka,z autopsji wiem że to nie wina zamka ale smaru użytego orginalnie,walczyłem z tylnią klapą jedną zime i doprowadzało mnie to do szału,w zeszłej zimie podjechałem do mechanika rozmontował klape i przesmarował wszystko dokładnie problem zniknął jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki,zeszła zima wiadomo jaka była...ani razu klapa nie nawaliła.Moim zdaniem wystarczy tylko dobrze przesmarować bo wd40 działa krótko terminowo.powodzenia
- progressowy
- Forum Audi A6 / A7
Zróbcie te zamki bo nie domknieta klapa rozładowuje akumulator! Ja nawet wyjełem zarówke i mimo to rozładowywał aku.
Tak na marginesie nawet jak sie ma otawrty kufer lub drzwi to te lampki powinny zagsnąc po paru minutach. Tak bynajmniej jest u mnie. Radio zaś sie wyłancza samo po ok 20minutach od wyłaczenia zapłonu. Sprawdziłe bo czesto czekam w aucie na żone.
Naprawiłem zamek i bateria trzyma 100%.
Tak na marginesie nawet jak sie ma otawrty kufer lub drzwi to te lampki powinny zagsnąc po paru minutach. Tak bynajmniej jest u mnie. Radio zaś sie wyłancza samo po ok 20minutach od wyłaczenia zapłonu. Sprawdziłe bo czesto czekam w aucie na żone.
Naprawiłem zamek i bateria trzyma 100%.
Było c5 i c6 z motorami 2.4.
Jest O1 1,9tdi
Jest O1 1,9tdi
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2010
- Kontakt:
własnie wróciłem z pracy i w domu czekał na mnie juz silikon w spray'u, zanim spryskałem zamek nie mogłem domknąć klapy, po spryskaniu za drugim razem klapa idealnie jak w lato zatrzasła sie, zobaczymy na jak długo to starczy!?
KMS alarm sie nie załącza u mnie, bynajmniej nie próbowałem przy zamkniętym aucie i nie domkniętej klapie otworzyć klapę!
KMS alarm sie nie załącza u mnie, bynajmniej nie próbowałem przy zamkniętym aucie i nie domkniętej klapie otworzyć klapę!