Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 Avant] Inna zmieniarka do audicy, czy można?

Car Audio
ODPOWIEDZ
daytek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

[A6 C5 Avant] Inna zmieniarka do audicy, czy można?

Post autor: daytek » 31 mar 2010, 09:32

witam
dostalem od kolegi zmieniarkę blaupunkt (jak na foto) byla zamontowana w jakims aucie francuskim, a tak się skada że w swojej audicy nie mam zmieniarki, a mam ori navi plus i zastanawiam się czy mogę to jakoś podpiąc? czy będzie to gralo i wspólpracowalo z moją navi? jest do tego kabelek z siedmioma przewodami.
i jeszcze jedno pytanko: z tylu navi w miejscu gdzie można podpiąć zmieniarkę jest wpięta kostka na calej szerokości gniazda z wolnymi pinami w miejscu zmieniarki, czy ma przez to rozumieć, że podlączając kabel od zmieniarki muszę wypiąć piny z kostki od kabla i wpiąć w kostkę od navi?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f7a ... c3ea3.html

proszę o info

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 31 mar 2010, 11:23

daytek, z zalozeniem i podlaczeniem tej zmieniarki mzoesz miec klopot.nei wiem jak to wyglada z navi ale juz wczesniejsze generacje mialy klopot ze wspolpraca roznych marek z roznymi.co do kosci to masz dwie opcje,albo poprzepinac z kabelka zmieniarki piny 1 do 1,ew sa przejsciowki ze do radia wpinasz cala dluga ze wszystkimi pinami a z drugiej strony przejsciowka jest rozdzielona na 3 oddzielne kosteczki mini iso.one zlaczone daj wlasnie ta 3 kosc.nie wiem jak jest w audi ale czesto w innych autach widzialem ta kosc podzielona wlasnie na 3 czesci kolory zolty,zielony niebieski.kazda z nich odpowiada za inna funkcje.
tutaj masz fajna stronke z rospiska kabli mzoe to ci pomoze http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... dolkab.htm

daytek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: daytek » 31 mar 2010, 17:27

zrobię tak jak radzicie, kupię przejściówkę, bo co bym nie chcia podlączyć w miejsce zmieniarki to i tak będzie mi potrzebna i podepnę tą zmieniarkę dla sprawdzenia czy zadziala, przepinanie pinów jakoś mi nie leży, znając życie to nie takie proste by je wydobyć z kostki bez zniszczenia.
Oczywiście przejściówki będę szukal(na alegro nie znalazlem), ale gdyby koledzy mieli już jakiś namiar to będę wdzięczny
pozdrawiam

a może taki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cff ... b77c4.html

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 31 mar 2010, 21:12

to jest to kolego ta kolorowa rozpinasz na 3 czesci i wpinasz 2 czyli chyba niebieska jest od zmieniarki.tego nei wpinasz z tej przejsciowki tylko z kabla zmieniarki i tyle.a czy jestes absolutnie pewien ze twoja kostak nie jest wlasnie tak jak ta z 3 czesci zlozone?jesli jest twoja 3 kolorowa proboj ja rozlozyc.jesli jest w 1 kolorze to raczej bedzie cala

daytek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: daytek » 01 kwie 2010, 21:23

zaglądalem osobiście jest jedna czarna cala kostka z wolnymi pinami w miejscu zmieniarki, dziekuje za rady rozjasnilo mi to sytuację i teraz powinienem sobie poradzić zostal mi tylko zakup przejsciówki
pozdrawiam

stef23
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: stef23 » 27 lis 2010, 20:44

Jaka jest orginalnie zamontowana zmieniarka w a6 nawi +bose 2002r mam okrągłą wtyczke podłączyłem kenwooda niedziała można cos z tym zrobić???

[ Dodano: 2010-11-28, 21:59 ]
Jeżeli nikt nie wie to czy orginalnie zamontowana jest zmieniarka blaupunkt 6cd? Wtyczka jest płaska czy okrągła?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja