Podał byś linka do przedmiotów tego gościa, bo spod linka jaki podałeś wcześniej aukcja zniknęła.funciak2 pisze:Moim zdaniem ten pan nie jest godny zaufania , chodziarz by dlatego że jego dane są fałszywe , i coś kreci nie warto , poniosłem przez niego tylko stratę czasu, jak i finansową , tak dla waszej wiadomości . Pozdrawiam
[A6 C5] wahacze wytrzymałość, kto kiedy i za ile.
witam witam , podaję linka do tego sprzedawcy , http://allegro.pl/sklep/11307441_enterc ... odowe_nowe
Nie chciał bym o skażać tego pana , bo może naprawdę to był przypadek że tak wyszło , ale nie da się uniknąć że przez tą pomyłkę poniosłem koszty, co do tej ulicy nie jestem pewny czy istnieje czy nie ja jej nie mogłem znaleźć , po część wysłał mnie pan na traktorową 117 w łodzi do sklepu z częściami . Napisałem do kolesia maila aby zwrócił mi kasę za poniesione koszty , zobaczymy jaka będzie jego decyzja jeśli odda to ok , powiedzmy ze mu się zdarzyło , jeśli nie to poinformuje was o tym i o podejściu tego sprzedawcy do tej że sytuacji.A potem to już wybór będzie należał do was. Kontakt z gościem był naprawdę dobry , nie było sytuacji w której nie odebrał by telefonu, co nie zmienia faktu że ta transakcja była nie udana. Pozdrawiam
Nie chciał bym o skażać tego pana , bo może naprawdę to był przypadek że tak wyszło , ale nie da się uniknąć że przez tą pomyłkę poniosłem koszty, co do tej ulicy nie jestem pewny czy istnieje czy nie ja jej nie mogłem znaleźć , po część wysłał mnie pan na traktorową 117 w łodzi do sklepu z częściami . Napisałem do kolesia maila aby zwrócił mi kasę za poniesione koszty , zobaczymy jaka będzie jego decyzja jeśli odda to ok , powiedzmy ze mu się zdarzyło , jeśli nie to poinformuje was o tym i o podejściu tego sprzedawcy do tej że sytuacji.A potem to już wybór będzie należał do was. Kontakt z gościem był naprawdę dobry , nie było sytuacji w której nie odebrał by telefonu, co nie zmienia faktu że ta transakcja była nie udana. Pozdrawiam
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
po roku pewnie było by ciężko coś wywalczyćkrischm pisze:ale na gwarancję po 4 latach nie liczę :lol:
osobiście niedługo tu w temacie zrobię demonstrację pewnych Lemforderów
postaram się w tym tygodniu
w cenie tych MEYLE można lemfordera wyrwać, osobiście bym nie ryzykował
no, ale zawsze można sprawdzić ile dadzą rady te MEYLE
tylko czy dowiemy się prawdy ile kto zrobił, to już inna sprawa
Witam.
mam takie pytanko.od czasu kupienia mojej audi nie robilem zawieszenia gdyż dobrze sie smigało, teraz podczas podjazdu pod mniejszy krawężnik i inne przeszkody słychać i czuć na kierownicy lekkie uderzenie.
i tu moje pytanko czy to koniec wachaczy, czy amorek czy cokolwiek innego
z tego co mi sie wydaje bije strona kierowcy
co polecacie żeby sprawdzić żeby bezsensu nie pakować kasy w całe zawieszenie przednie jeżeli nie ma takiej potrzeby
mam takie pytanko.od czasu kupienia mojej audi nie robilem zawieszenia gdyż dobrze sie smigało, teraz podczas podjazdu pod mniejszy krawężnik i inne przeszkody słychać i czuć na kierownicy lekkie uderzenie.
i tu moje pytanko czy to koniec wachaczy, czy amorek czy cokolwiek innego
z tego co mi sie wydaje bije strona kierowcy
co polecacie żeby sprawdzić żeby bezsensu nie pakować kasy w całe zawieszenie przednie jeżeli nie ma takiej potrzeby
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
sporo jest części które to mogą byćco polecacie żeby sprawdzić żeby bezsensu nie pakować kasy w całe zawieszenie przednie jeżeli nie ma takiej potrzeby
na początek polecam podnieść autko na lewarku i sprawdzić luzy na kołach - poziomo
jeżeli będą to końcówki drążków bądz drążki do wymiany
jeżeli nie będzie, to prawdopodobnie któryś z wahaczy, czyli do dobrego mechanika i niech "łyżką" sprawdza poszczególne wahacze
Padło i na mnie.
Stukało i pukało, nie było wyjścia - naprawa. Pojechałem do mojego mechanika, oczywiście na dzień dobry załamał mnie kosztami
Dzisiaj odebrałem samochód od naprawy.
Wymieniałem wahacze górne i dolne, drążki, do tego dwa przeguby. Wahacze Lemforder brane z InterCars. Mam na nie gwarancje na 50 tysięcy km. Gwarancja nie tyle udzielana jest mi, co mojemu mechanikowi, co gwarantuje, że jak coś się stanie, to faktycznie będzie można wymienić. Co więcej koszty robocizny w takim wypadku pokryje IC.
Koszt wymiany razem z robocizną ok 2600 zł. Piszę ok, bo miałem jeszcze wymieniany olej, filtr oleju i filtr kabinowy, więc kwotę za samo zawieszenie plus robociznę musiałem uśrednić
Stukało i pukało, nie było wyjścia - naprawa. Pojechałem do mojego mechanika, oczywiście na dzień dobry załamał mnie kosztami

Wymieniałem wahacze górne i dolne, drążki, do tego dwa przeguby. Wahacze Lemforder brane z InterCars. Mam na nie gwarancje na 50 tysięcy km. Gwarancja nie tyle udzielana jest mi, co mojemu mechanikowi, co gwarantuje, że jak coś się stanie, to faktycznie będzie można wymienić. Co więcej koszty robocizny w takim wypadku pokryje IC.
Koszt wymiany razem z robocizną ok 2600 zł. Piszę ok, bo miałem jeszcze wymieniany olej, filtr oleju i filtr kabinowy, więc kwotę za samo zawieszenie plus robociznę musiałem uśrednić

Zakaz reklamy w podpisie
Kolego chyba nie wierzysz, że IC zwróci Ci kasę za części i jeszcze za robociznę. Jeśli wahacze się rozpadną to masz jak w banku na protokole reklamacyjnym "uszkodzenie z winy błędnego montażu i jeszcze ci dopiszą, że wymienia się całą zawiehe, a nie pojedyncze wahacze"chuckyy pisze:Padło i na mnie.
[quote="krischm]Kolego chyba nie wierzysz, że IC zwróci Ci kasę za części i jeszcze za robociznę. Jeśli wahacze się rozpadną to masz jak w banku na protokole reklamacyjnym "uszkodzenie z winy błędnego montażu i jeszcze ci dopiszą, że wymienia się całą zawiehe, a nie pojedyncze wahacze"[/quote]
To nie jest kwestia tego w co ja wierzę, bo to nie ja będę ewentualnie reklamację składał. Od tego mam mechanika, który po pierwsze wie jak zakładac wachacze, a po drugie takie reklamacje już składał i to z powodzeniem.
BTW - wymieniałem całe zawieszenie, nie pojedyncze wachacze i wszystkie czesci byly brane z IC na tą samą fakturę.
To nie jest kwestia tego w co ja wierzę, bo to nie ja będę ewentualnie reklamację składał. Od tego mam mechanika, który po pierwsze wie jak zakładac wachacze, a po drugie takie reklamacje już składał i to z powodzeniem.
BTW - wymieniałem całe zawieszenie, nie pojedyncze wachacze i wszystkie czesci byly brane z IC na tą samą fakturę.
Zakaz reklamy w podpisie