Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] wahacze wytrzymałość, kto kiedy i za ile.

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kimoto
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kimoto » 07 sie 2010, 09:42

funciak2 pisze:Moim zdaniem ten pan nie jest godny zaufania , chodziarz by dlatego że jego dane są fałszywe , i coś kreci nie warto , poniosłem przez niego tylko stratę czasu, jak i finansową , tak dla waszej wiadomości . Pozdrawiam
Podał byś linka do przedmiotów tego gościa, bo spod linka jaki podałeś wcześniej aukcja zniknęła.

funciak2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: funciak2 » 07 sie 2010, 10:28

witam witam , podaję linka do tego sprzedawcy , http://allegro.pl/sklep/11307441_enterc ... odowe_nowe
Nie chciał bym o skażać tego pana , bo może naprawdę to był przypadek że tak wyszło , ale nie da się uniknąć że przez tą pomyłkę poniosłem koszty, co do tej ulicy nie jestem pewny czy istnieje czy nie ja jej nie mogłem znaleźć , po część wysłał mnie pan na traktorową 117 w łodzi do sklepu z częściami . Napisałem do kolesia maila aby zwrócił mi kasę za poniesione koszty , zobaczymy jaka będzie jego decyzja jeśli odda to ok , powiedzmy ze mu się zdarzyło , jeśli nie to poinformuje was o tym i o podejściu tego sprzedawcy do tej że sytuacji.A potem to już wybór będzie należał do was. Kontakt z gościem był naprawdę dobry , nie było sytuacji w której nie odebrał by telefonu, co nie zmienia faktu że ta transakcja była nie udana. Pozdrawiam

arthurr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: arthurr » 07 sie 2010, 20:54

jeśli szukałeś w Lutomiersku ulicy Madaje Nowe to faktycznie mogłeś nie znaleźć... Madaje Nowe to wioska 19 km od Lutomiersku (podaje za AutoMapa) - w Lutomiersku tylko jest poczta... nie zastanowiła cię dziwna nazwa "ulicy" ??
USUNIęTO - złamanie punktu 29 Regulaminu!

funciak2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: funciak2 » 07 sie 2010, 22:12

wiesz nie znam ÂŁodzi , tak że się nad tym nie zastanawiałem , jak byłem na miejscu wbijam adres a tu zonk :-) nie ma takiej ulicy , ale na szczęście koleś podał ulice gdzie podjechać po wahacz .

Awatar użytkownika
krischm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krischm » 19 wrz 2010, 20:36

Jestem świeżo po wymianie zawieszenia, padło na Meyle. Jestem bardzo zadowolony, ale na gwarancję po 4 latach nie liczę :lol:

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: goly191 » 19 wrz 2010, 22:31

krischm pisze:ale na gwarancję po 4 latach nie liczę :lol:
po roku pewnie było by ciężko coś wywalczyć
osobiście niedługo tu w temacie zrobię demonstrację pewnych Lemforderów
postaram się w tym tygodniu
w cenie tych MEYLE można lemfordera wyrwać, osobiście bym nie ryzykował
no, ale zawsze można sprawdzić ile dadzą rady te MEYLE
tylko czy dowiemy się prawdy ile kto zrobił, to już inna sprawa

Awatar użytkownika
krischm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krischm » 20 wrz 2010, 20:24

Jak by nie były sprawdzone, to bym ich nie kupił. Lem idzie na pierwszy montaż i ma renomę. Jeszcze nie produkują zawiechy na nasze drogi :mrgreen: żadne nie podoła

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: goly191 » 20 wrz 2010, 21:06

wielowahoaczowe ma problemy
ale na podłodze golfa dają radę, np octavia

Obx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Obx » 21 wrz 2010, 14:03

Witam.
mam takie pytanko.od czasu kupienia mojej audi nie robilem zawieszenia gdyż dobrze sie smigało, teraz podczas podjazdu pod mniejszy krawężnik i inne przeszkody słychać i czuć na kierownicy lekkie uderzenie.
i tu moje pytanko czy to koniec wachaczy, czy amorek czy cokolwiek innego
z tego co mi sie wydaje bije strona kierowcy

co polecacie żeby sprawdzić żeby bezsensu nie pakować kasy w całe zawieszenie przednie jeżeli nie ma takiej potrzeby

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: goly191 » 21 wrz 2010, 15:08

co polecacie żeby sprawdzić żeby bezsensu nie pakować kasy w całe zawieszenie przednie jeżeli nie ma takiej potrzeby
sporo jest części które to mogą być
na początek polecam podnieść autko na lewarku i sprawdzić luzy na kołach - poziomo
jeżeli będą to końcówki drążków bądz drążki do wymiany
jeżeli nie będzie, to prawdopodobnie któryś z wahaczy, czyli do dobrego mechanika i niech "łyżką" sprawdza poszczególne wahacze

dunga
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dunga » 23 wrz 2010, 14:32

Koledzy, możecie polecić jakiegoś pewnego sprzedawce całego zestawu FEBI ??

Awatar użytkownika
chuckyy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chuckyy » 24 lis 2010, 15:06

Padło i na mnie.
Stukało i pukało, nie było wyjścia - naprawa. Pojechałem do mojego mechanika, oczywiście na dzień dobry załamał mnie kosztami ;)
Dzisiaj odebrałem samochód od naprawy.
Wymieniałem wahacze górne i dolne, drążki, do tego dwa przeguby. Wahacze Lemforder brane z InterCars. Mam na nie gwarancje na 50 tysięcy km. Gwarancja nie tyle udzielana jest mi, co mojemu mechanikowi, co gwarantuje, że jak coś się stanie, to faktycznie będzie można wymienić. Co więcej koszty robocizny w takim wypadku pokryje IC.
Koszt wymiany razem z robocizną ok 2600 zł. Piszę ok, bo miałem jeszcze wymieniany olej, filtr oleju i filtr kabinowy, więc kwotę za samo zawieszenie plus robociznę musiałem uśrednić ;))
Zakaz reklamy w podpisie

Awatar użytkownika
krischm
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: krischm » 24 lis 2010, 18:08

chuckyy pisze:Padło i na mnie.
Stukało i pukało, nie było wyjścia - naprawa. Pojechałem do mojego mechanika, oczywiście na dzień dobry załamał mnie kosztami ;)
Dzisiaj odebrałem samochód od naprawy.
Wymieniałem wahacze górne i dolne, drążki, do tego dwa przeguby. Wahacze Lemforder brane z InterCars. Mam na nie gwarancje na 50 tysięcy km. Gwarancja nie tyle udzielana jest mi, co mojemu mechanikowi, co gwarantuje, że jak coś się stanie, to faktycznie będzie można wymienić. Co więcej koszty robocizny w takim wypadku pokryje IC.
Koszt wymiany razem z robocizną ok 2600 zł. Piszę ok, bo miałem jeszcze wymieniany olej, filtr oleju i filtr kabinowy, więc kwotę za samo zawieszenie plus robociznę musiałem uśrednić ;))
Kolego chyba nie wierzysz, że IC zwróci Ci kasę za części i jeszcze za robociznę. Jeśli wahacze się rozpadną to masz jak w banku na protokole reklamacyjnym "uszkodzenie z winy błędnego montażu i jeszcze ci dopiszą, że wymienia się całą zawiehe, a nie pojedyncze wahacze"

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: goly191 » 24 lis 2010, 19:00

krischm pisze:Kolego chyba nie wierzysz, że IC zwróci Ci kasę za części i jeszcze za robociznę
no, ale są tacy co się na to nabierają
no i w tym sklepie się nie kupuje, to samo jest ok 30% tańsze i więcej

Awatar użytkownika
chuckyy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chuckyy » 26 lis 2010, 00:22

[quote="krischm]Kolego chyba nie wierzysz, że IC zwróci Ci kasę za części i jeszcze za robociznę. Jeśli wahacze się rozpadną to masz jak w banku na protokole reklamacyjnym "uszkodzenie z winy błędnego montażu i jeszcze ci dopiszą, że wymienia się całą zawiehe, a nie pojedyncze wahacze"[/quote]

To nie jest kwestia tego w co ja wierzę, bo to nie ja będę ewentualnie reklamację składał. Od tego mam mechanika, który po pierwsze wie jak zakładac wachacze, a po drugie takie reklamacje już składał i to z powodzeniem.

BTW - wymieniałem całe zawieszenie, nie pojedyncze wachacze i wszystkie czesci byly brane z IC na tą samą fakturę.
Zakaz reklamy w podpisie

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja