[a6c6] parktronic tył syrenka
[a6c6] parktronic tył syrenka
Witam mam prblem mosze wymienic syrenke partronika z tyłu ,prosze o pomoc w jakiej czesci auta ona siedzi i czy sam ja wymienie.Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Syrenka parktronika jest po lewej stronie /kierowcy/pod tapicerką przy tylnym okienku trujkątnym, trzeba zdemontować tą plastikową nakładkę z której wychodzi tylny lewy pas bezpieczeństwa . Jest trochę rozbierania i gimnastyki ale dasz radę.
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

Witam wszystkich!!!
Wmoim aucie około 2 miesiące temu przestał działać parktronik, tak z dnia na dzień.
Objawy typowe, długi sygnał i nic, zero wskazań i grafiki.
Wczoraj wyjeżdżałem z garażu i nic się nie zmieniło,przejechałem do miasta i z powrotem podjeżdżam pod garaż i tu nagle działa wszystko.
Nie wiem czy przestał działać ze względu na niskie temperatury........?
Czy ktoś miał podobny przypadek???
Pozdrawiam.
Wmoim aucie około 2 miesiące temu przestał działać parktronik, tak z dnia na dzień.
Objawy typowe, długi sygnał i nic, zero wskazań i grafiki.
Wczoraj wyjeżdżałem z garażu i nic się nie zmieniło,przejechałem do miasta i z powrotem podjeżdżam pod garaż i tu nagle działa wszystko.
Nie wiem czy przestał działać ze względu na niskie temperatury........?
Czy ktoś miał podobny przypadek???
Pozdrawiam.
- wojciech_A6_C6
- Forum Audi A6 / A7
tata, miałem podobny objaw.
Zimą, zdarzało się, że przy wrzucaniu wstecznego pojawiał się dłuższy sygnał ciągły i parktronik nie działał. Później wracał do pracy i działał. Po kilku takich przypadkach przestał działać całkiem.
Padł jeden z czujników
i wymiana czujnika usunęła problem "działa - nie działa".
Może to być u Ciebie pierwszy objaw kończącego się czujnika.
Zimą, zdarzało się, że przy wrzucaniu wstecznego pojawiał się dłuższy sygnał ciągły i parktronik nie działał. Później wracał do pracy i działał. Po kilku takich przypadkach przestał działać całkiem.
Padł jeden z czujników

Może to być u Ciebie pierwszy objaw kończącego się czujnika.
Dzięki za info
zaspiewali mi około 600 (100 diagnostyka, 250 czujnik, 150 demontaz/montaż zderzka, i coś tam jeszcze). Szukam dalej. Jak znajdę dam znać, ale może nie da rady taniej...
[ Dodano: 2010-10-19, 16:38 ]
Ostatecznie naprawiłem w AutoDoctor w Ząbkach. Cała robocizna 50 zł. Obsługa przyjemna, więc polecam. Czujnik niestety musiałem kupić w ASO na Radzymińskiej za 325zł.
Podsumowując: co prawda prosta naprawa, ale bez naciągania na koszty i ściemniania. Z tego co rozmawiałem, to mają całkiem szeroki zakres z mechaniki.
Pozdr.
zaspiewali mi około 600 (100 diagnostyka, 250 czujnik, 150 demontaz/montaż zderzka, i coś tam jeszcze). Szukam dalej. Jak znajdę dam znać, ale może nie da rady taniej...

[ Dodano: 2010-10-19, 16:38 ]
Ostatecznie naprawiłem w AutoDoctor w Ząbkach. Cała robocizna 50 zł. Obsługa przyjemna, więc polecam. Czujnik niestety musiałem kupić w ASO na Radzymińskiej za 325zł.
Podsumowując: co prawda prosta naprawa, ale bez naciągania na koszty i ściemniania. Z tego co rozmawiałem, to mają całkiem szeroki zakres z mechaniki.
Pozdr.