Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 1.8t] znoszenie samochodu!!!!

Zawieszenie
Zablokowany
bibi47
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 1.8t] znoszenie samochodu!!!!

Post autor: bibi47 » 11 wrz 2008, 21:53

Witam, mój samochodzik znosi w prawą stronę :/ wiele osób twierdzi, że to zbieżność dlatego zamierzałem się wybrać i przed wyjazdem rozmawiałem jeszcze ze znajomym (ma trochę doświadczenia ) Powiedział, że może to być wyważenie kół!!! i komu wierzyć??? co a tym myślicie??? dodam, że samochód miał kiedyś lekką stłuczkę nic poważnego (podobno) lecz przy zakupie nie zauważyłem tego znoszenia:/ A "przekoszony" na pewno nie był bo sprawdzałem go na warsztacie. Proszę o wszelki sugestie na ten temat:)
pozdrawiam

Voytec
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wojtek
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Voytec » 11 wrz 2008, 22:00

sprawdz cisnienie w opnach i ich stan a jak juz bedziesz cos wiedzial,jak bedzie bieznik ztarty na krawedziach to jedz na stacje diagnostyczna i niech ci ustawia zbieznosc :lol:

ja ustawiam zbieznosc raz w roku (fajnie sie jezdzi jak dobrze jest wszytstko ustawione :mrgreen:

dawid55
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dawid55 » 12 wrz 2008, 16:09

Możesz jeszcze kolego zamienić koła prawe ne lewa lewe na prawą jak zacznie znosić w drógą strone to opony do wymiany ja tak miałem
AUDI JEST BOGIEM A SZYBKA JAZDA NAŁOGIEM

Qris

Post autor: Qris » 12 wrz 2008, 18:26

Miałem takie coś 3 miechy po zakupie i co się okazało? Gwoździk w kole:-) Ale zbieżka tez była robiona i mam radochę wciskam hamulec na ulicy a tu auto jak po szynach prościutko:-)

Kosa

Post autor: Kosa » 12 wrz 2008, 19:05

Do sprawdzenia jak już wspomniano ciśnienie w ogumieniu później sprawdzić czy przypadkiem gdzieś nie pojawiły się luzy oczywiście geometria i należałoby sprawdzić czy przypadkiem któreś kolo nie blokuje.

bibi47
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bibi47 » 13 wrz 2008, 09:12

Byłem na zbieżności, została zrobiona. Wyjeżdżam na jazdę próbną i jeszcze bardziej ciągnie <smuty> mechanik powiedział, że to robota dla elektryka (gdyż aby jechać na wprost muszę skręcić parę stopni w lewo) i powiedział, że to jakaś taśma się przesunęła się przestawi i będzie ok!! ale czy gdyby on miał racje to też by ściągało samochód??? sam już nie wiem... teraz szukam warsztatu, który specjalizuje się tylko w audi bo już mnie denerwuje taka jazda od jednego warsztatu do drugiego, może coś polecicie?? i co myślicie o tym co mi powiedział chłopak od zbieżności???
pzdr

Kosa

Post autor: Kosa » 13 wrz 2008, 14:49

bibi47 pisze:Byłem na zbieżności, została zrobiona. Wyjeżdżam na jazdę próbną i jeszcze bardziej ciągnie mechanik powiedział, że to robota dla elektryka (gdyż aby jechać na wprost muszę skręcić parę stopni w lewo) i powiedział, że to jakaś taśma się przesunęła się przestawi i będzie ok!!
Poprzestawiały to sie temu mechanikowi zwoje w mózgu.
Powiedz tylko czy czy jak jedzisz na wprost i nie trzymasz kiery to auto czyma kierunek czy nie.
Jeżeli jedzie prosto to poprostu koleś nie zablokował kiery jak robił regulację i dlatego kiera jest krzyw przy jednocześnie dobrze ustawionej znieżności. Natomiast jak ucieka a kiera jest krzywo to albo tylko popartolił i nieprawidłowo ustawił kierę albo to nie wina zbieżności. Nie mniej jednak czeka Cię wizyta w innym zakładzie.

Qris

Post autor: Qris » 13 wrz 2008, 15:42

Ile dałeś za ustawianie? Bo u mnie koło stówy ale fura leci pięknie Premio (polecam firmę)

bibi47
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bibi47 » 13 wrz 2008, 17:16

Qris pisze:Ile dałeś za ustawianie? Bo u mnie koło stówy ale fura leci pięknie Premio (polecam firmę)
Nie dałem nic, ponieważ sam mechanik powiedział, że nie usunął problemu powiedział tylko abym w poniedziałek przyjechał i tą taśmę zrobi jakiś elektryk...

[ Dodano: 2008-09-13, 17:18 ]
kosa777 pisze:
bibi47 pisze:Byłem na zbieżności, została zrobiona. Wyjeżdżam na jazdę próbną i jeszcze bardziej ciągnie mechanik powiedział, że to robota dla elektryka (gdyż aby jechać na wprost muszę skręcić parę stopni w lewo) i powiedział, że to jakaś taśma się przesunęła się przestawi i będzie ok!!
Poprzestawiały to sie temu mechanikowi zwoje w mózgu.
Powiedz tylko czy czy jak jedzisz na wprost i nie trzymasz kiery to auto czyma kierunek czy nie.
Jeżeli jedzie prosto to poprostu koleś nie zablokował kiery jak robił regulację i dlatego kiera jest krzyw przy jednocześnie dobrze ustawionej znieżności. Natomiast jak ucieka a kiera jest krzywo to albo tylko popartolił i nieprawidłowo ustawił kierę albo to nie wina zbieżności. Nie mniej jednak czeka Cię wizyta w innym zakładzie.
No kierownica jest krzywo i znosi go :( mam obawy, że to może być coś poważniejszego ale może wybiorę się tam gdzie Qris napisał :)

[ Dodano: 2008-09-15, 10:39 ]
Panowie pojechałem dziś na geometrię do norauto( mocno polecam:) ) koszt 120 zł i WATRO samochodzik jeździ jak po szynach:D dawno siętak nie cieszyłem w wydanych hajsów :-D heheh pzdr temat chyba można CLOSE

Voytec
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Wojtek
Rocznik: 2014
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Voytec » 15 wrz 2008, 21:38

tak zdecydowanie mozna CLOSED :mrgreen:

Kosa

Post autor: Kosa » 16 wrz 2008, 05:51

bibi47 pisze:Panowie pojechałem dziś na geometrię do norauto( mocno polecam:) ) koszt 120 zł i WATRO samochodzik jeździ jak po szynach:D dawno siętak nie cieszyłem w wydanych hajsów heheh pzdr temat chyba można CLOSE
To dobrze że skończyło się tylko na tym <ok> Możesz dopisać zakład do polecanych a tego od taśmy do nie polecanych zakładów.
Voytec pisze:tak zdecydowanie mozna CLOSED
Wedle życzenia.

Zablokowany

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja