[A6 C5] Problem z szybami
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] Problem z szybami
Witam problem jest następujący nie otwiera się przednia szyba od pasażera moim zdaniem prąd dochodzi do szyby bo słychać reakcję silnika ale się nie otwiera co robić
Ostatnio zmieniony 27 sie 2013, 23:04 przez marcin753mon, łącznie zmieniany 4 razy.
- Arrni
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arni
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
reakcje silnika czy przekaznika ?:> rusza Ci sie chociaz troche szyba ? niech ktos zlapie szybe z 2 stron i delikatnie pcha do dolu a ty w tym czasie nacisni zeby sie otwierala mozliwe ze szczotki sie zawiesily , jak to nie pomoze pozostaje Ci odkrecenie boczka , odkrecenie szyby i sprawdzenie silniczka bez oporow. sprawdz czy z pilota tezmozesz otwierac i zamykac szyby i jaka jest reakcja tej szybki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tadeusz
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2014
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Kontakt:
jakie szczotki ?Arrni pisze:reakcje silnika czy przekaznika ?:> rusza Ci sie chociaz troche szyba ? niech ktos zlapie szybe z 2 stron i delikatnie pcha do dolu a ty w tym czasie nacisni zeby sie otwierala mozliwe ze szczotki sie zawiesily , jak to nie pomoze pozostaje Ci odkrecenie boczka , odkrecenie szyby i sprawdzenie silniczka bez oporow. sprawdz czy z pilota tezmozesz otwierac i zamykac szyby i jaka jest reakcja tej szybki
[ Dodano: 2010-11-20, 12:30 ]
zdejmij boczek i spróbuj otworzyc . moze zabieraki pękły i tak sie zachaczyły na prowadnicy ze nie schodza w dół . a jezeli to nie to , to vag .marcin753mon pisze:Witam problem jest następujący nie otwiera się przednia szyba od pasażera moim zdaniem prąd dochodzi do szyby bo słychać reakcję silnika ale się nie otwiera co robić
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
jezeli twoim zdaniem przy niemozliwosci otwozeia szyby trzeba rozbierac silniczek mechanizmu zamykania szyby to jestes niezły . .to zobaczymy jak bedzie finał tej prawy .Arrni pisze:sam jestes jak ten zart nie znasz sie na silnikach elektrycznych wiec sie nie udzielaj kolego.
Obrazek
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
i usterka znaleziona . jednak to nie szczotki hahahahArrni pisze:sam jestes jak ten zart nie znasz sie na silnikach elektrycznych wiec sie nie udzielaj kolego.
Obrazek
- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Miałem podobną usterke w A4 i szczerze ci radze, żęby lepiej kupić cały mechanizm i mieć spokój.marcin753mon pisze:Nie silniczek tyko tapicerkę bo coś blokuje
[ Dodano: 2010-11-22, 10:27 ]
Witam jest przyczyna nie otwierania się szyby pęknięta linka . Pytanie do was czy kupić linkę i próbować ją założyć czy kupić cały mechanizm ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Ja kupiłem cały mechanizm razem z ramką do szyby, żeby było mniej roboty..- tylko wykręciłem starą ramke z uszkodzonym mechanizmem i wkreciłem nową. Zapłaciłem za to 150zł, kupiłem ze szrotu z anglikami. Wiadomo, że możesz dostać taniej lub drożej.. jeśli masz w pobliżu jakiś szrot to jedz i sie zapytaj.marcin753mon pisze:Cały mechanizm będzie szybciej wymienić też tak zrobię tylko jaka cena tego będzie ? wymieniał ktoś kiedyś cały mechanizm ?
-
- Forum Audi A6 / A7