Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5 2,5 tdi V6 quatro] Problem z tylnym zawieszeniem

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
cawir
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

[a6 c5 2,5 tdi V6 quatro] Problem z tylnym zawieszeniem

Post autor: cawir » 15 lis 2010, 18:46

Witam tak jak w temacie narobił mi się w autku bałagan z pnełmatycznym zawieszeniem. Jakiś czas temu włączył się tryb awaryjny i napompowało tył na maxsa poprzez vaga i adaptację od nowa tyłu wszystko wruciło do normy tylko zostało małe ale czasem podczas jazdy atko opadnie na sam dół i się nie podniesie dpoiero po zatrzymaniu się wyłączeniu zapłonu i ponownym uruchomieniu autko się wyrówna i jadę dalej ale czasem bywa także zapali się żółta kontrolka od poziomowania (wtedy pali się światełkiem ciągłym) i dupa trzeba poczekać ok 30 min i wtedy się podniesie. Vag pokazuje wtedy błąd związany z nieszczelnością. Autko obadane osłuchane i nie słychać żeby coś syczało. Brak mi już sił :-/ .
Coraz bardziej się zastanawiam ( wiem że to profanacja) ale czy by nie zmienić na zwykłe amorki, a jeżeli już tak to co dobrego wstawić co by nie narobić bałaganu. ??

AdiS6

Post autor: AdiS6 » 15 lis 2010, 21:57

mam A6 1999r. 2.5 TDI V6 Quattro ale 180ps. i zawieszenie jest oryginalne Audi nie zmieniane ale sportowe bo w tej wersi bylo montowane zolte sprezyny i czerwone amory seria Audi ale sport moge zdjecia wyslac samochod rozni sie od innych v6 tdi 2.5 quattro tym ze jak widze te samochodu to sa strasznie wysokie maja zwykle amory i sprezyny a bylismy w serwisie audi NIEMCY i powiedzieli ze to jest sport wersja samochod trzyma sie jak na torach alu 17 225/45 :D:D:D zaloz sobie takei ale cena nie jest mala :D pzdr

cawir
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: cawir » 15 lis 2010, 23:11

Na oponkach o takim rozmiarze latam i nie powiem trzyma się super tylko ten tył siada

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja