Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Zestaw Bluetooth nie widzi książki w nokii E71

Car Audio
ODPOWIEDZ
jacekw43
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] Zestaw Bluetooth nie widzi książki w nokii E71

Post autor: jacekw43 » 13 lis 2010, 12:22

Witam, wiem, że temat nie jest nowy, ale po upgradzie do 55 7 0 nokia E71 nie widzi książki ...przedtem widziała. Przeczesalem forum i znalazłem podpowiedzi, któe wmoim przypadku nic nie dały (inaczej bym nie pisał na forum tematu).....MOże ktoś miał podobnie i wie co trzeba zrobić ??Ustawień w tel nie zmieniałem. Sprawdziłem ustawienia w zestawie A6tki...wszystko powinno działać ...widzi nieodebrane, odebrane itd...wszystko za wyjątkiem książki telefonicznej. Mam ponad 1000 kontaktów i nie mam innego sposobu dotarcia do nich (poza oczywiście grzebaniem w telu co jest trudne w czasie jazdy) jak poprzez moduł BT w MMI High...pod warunkiem, że "dziadyga" ją"widzi". Proszę o pilną pomoc!!!!!
Ostatnio zmieniony 13 lis 2010, 16:59 przez jacekw43, łącznie zmieniany 3 razy.

jacekw43
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jacekw43 » 13 lis 2010, 14:45

Czy teraz już jest OK? Bo nie rozumiem co było źle w poście????Jeśli coś jest nie tak z chęcią dostosuję post ......ale naprawdę nie wiem co jest "źle".Pozdrawiam wszystkich adminów !!

jacekw43
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jacekw43 » 13 lis 2010, 16:58

noooo czytam i czytam i jakoś nie widzę poza tagami A6 C6 których NIJAK wstawić nie mogę w temat!!!
Więc uprzejmie proszę o pomoc dla "głupola" jak to zrobić szanowny Adminie "wszystkowiący";)
<piwo>

[ Dodano: 2010-11-13, 17:04 ]
no teraz chyba już jest naprawdę OK !!?

szynszyl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: szynszyl » 13 lis 2010, 19:29

Też mam E71 i już się uporałem z tym problemem, ale nie wiem co było nie tak, generalnie soft w tel jest taki sobie, ściągnij najnowszy, spróbuj tez sparować inny telefon żeby zobaczyć czy pociągnie z niego książkę. Teraz jak mam problem z tym to wyłączam i włączam telefon, pomaga. Generalnie coś te E71 szwankują...
Własnymi rencyma:
-elektryczna klapa bagażnika
-kolektory ssące
-hak automatyczny
-reflektory led

mmbisz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Re: [A6 C6] Zestaw Bluetooth nie widzi książki w nokii E71

Post autor: mmbisz » 13 lis 2010, 20:03

jacekw43 pisze:Witam, wiem, że temat nie jest nowy, ale po upgradzie do 55 7 0 nokia E71 nie widzi książki ...przedtem widziała. .................................Proszę o pilną pomoc!!!!!
Proponuję zaistalować na telefonie poprzez Nokia PCSuite aplikację Nokii która odpowiada za wymianę kontaktów .
Aplikacja do pobrania ze strony Nokii
http://europe.nokia.com/support/product ... 0/software
lub
http://europe.nokia.com/support/product ... t/software

jacekw43
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jacekw43 » 14 lis 2010, 13:08

dzięki za wslazówki. Po długich bojach udało się.....
Instrukcja wygląda tak:
1) W telefonie kasujemy poprzednie połaczeniz zestawem Audi (menu /Bluetooth/Urządzenia powiązane/Audi UHV 0497 (w moim przypadku taki identyfikator ma zestaw BT A6tki)
2)Tak samo usuwamy powiązany telefon z zestawu w samochodzie (TEL/SETUP/..i tam znajdujemy Delete Phones)
3)ÂŁączymy po upgradzie od nowa zestaw i telefon podając PIN jak telefon zarząda (czyli 1234 chba, że ktoś ustawił sobie w opcjach zestawu inny PIN - ten PIN jest standardowy). UWAGA - robimy to przy właczonym zapłonie (uruchomionym silniku)a nie tylko przy włożonym kluczyku do stacyjki. u mnie NIE zadziałało bez uruchomienia zapłonu
4)Następnie mając połaczenie tel-zestaw uruchamiamy wcześniej ściągniętą aplikację Nokii - http://europe.nokia.com/s...ia-810/software (dzięki mmbisz za linki powyżej)
5) czekamy - aż aplikacja rozłączy tel, uruchomi transfer kontaktów...u mnie trwało to ponad 15 minut!!!!
6) Po tym zabiegu kontakty są dostępne w książce telefonicznej zestawu, niestety bez polskich liter , zamiast nich wstawia spacje.
7) kolejnym krokiem jest ......usunięcie aplikacji nokii z tel i restart telefonu i całego mmi
Jeśli się tego nie zrobi będzie dostęp do kontaktów w zestawie ale nie ma informacji o połączeniach nieodebranych, wybieranych i "miśniętych kolach";).....
8) po restarcie mmi i usunięciu aplikacji z tela ponownie zestaw łączy się z nokią i....przynajmniej u mnie kontakty są w zestawie widoczne (z ułomnościami opisanymi w punkcie 6) a wszystkie inne dane teżsą widoczne w mmi.

Podejrzewam tylko, ze niestety przy zmianach danych kontaktów w telefnie trzeba będzie co jakiś czas powtarzać punkty od 1 do 7........ale widać E71 i upgrade do 55 7 0 nie są ze sobą "kompatybilne" niestety...pewnie najlepszym wyjściem będzie zmienić tel na nowszy który już "zagada bez problemu z zestawem.
Trochę to dziwne bo w tel też mam najnowsząwersję oprogramowania....no ale jak widać elektronika jest już zbyt skomplikowana dla samych twórców nie mówiąc o użytkownikach ;)
Pozdrawiam i życzę braku takich problemów :-)

jacekw43
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jacekw43 » 14 lis 2010, 22:24

alez nie mialem zamiaru cie urażać kolego (stąd cudzyslów)....jesli tak sie stalo przepraszam. A swoja droga tak calkiem serio, byc moze ulatwiloby życie i Adminom i użytkownikom gdyby uwagi od Was dawal konkretny opis kilku podstawowych błędów popełnianych prze forumowiczów przy pierwszych wpisach.....może to gdzieś jest, ale skoro i tak wstawiacie standardowe info, to ....byłby duży plus za trochę więcej szczegółowych 'zarzutów' (to tez jest powiedziane żartem ;) ). Pozdrawiam i dobrej nocy:)

jacekw43
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jacekw43 » 15 lis 2010, 14:33

a teraz uwaga ...największa ciekawostka....otóż ...nie trzeba nic absolutnie robić poza.....minimum półgodzinna jazdą. W tym czasie Nokia po połączeniu z zestawem zaktualizowła całą skrzynke tak jak to było przed upgradem do 55 7 0 ......no cóż, widać mmi musi mieć duuużo czasu na zestrojenie się z telefonem......Pozdrawiam wszystkich i sorki za zamieszanie .
P.S.
oczywiście ułatwiłoby zycie, aczkolwiek przeważnie za pierwszym razem ktoś wchodzi na forum mając problem i chcąc go jak najszybciej rozwiązać i (tak było w moim przypadku) woli jak najszybciej poprosic klubowiczów o pomoc.
pozdrawiam censored'a

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja