Witajcie.
Może ktoś zetknął się z takim problemem jak mój. Na początku zaznaczę, że przeszukałem już forum i internet i nic. A sądząc po tym co widziałem w niektórych A6 i 100 (bo podglądałem na ulicy, czy inni mają z tym też problem) to nie tylko u mnie tak jest.
Chodzi mianowicie o ramię wycieraczki kierowcy. Odstaje do tego stopnia, że pióro nie dotyka szyby, a jak wędruje do górnego położenia to jest jeszcze dalej! Sprawdziłem mocowanie mechanizmu pod maskownicą - solidne, niemieckie, nie ruszone. Tuleja - 0 luzów. Na razie wygiąłem po prostu ramie. Wygląda śmiesznie - wielki garb, ale zbiera. I takich powyginanych widziałem na miejscie już co najmniej kilka. Ale widziałem też takie, w których ładniutko nad samą szybą przylega. P/N ramienia sprawdzony - jest jak w ETKA - więc nie mogę sie przyczepić. Nie kupiłem jeszcze nowego - bo może to nie to, a 150 PLN trochę szkoda wyrzucić.
Czy ktoś przerabiał już coś takiego?
[Audi A6 C4 Sedan] Ramię wycieraczki kierowcy - dziwny probl
Imer, jak juz kolega poprzednik zaznaczyl...sprezyna sprezyną.ale zrob taki myk.odchyl wycierak.napsikaj na ten zawias duuuzo wd40 lub innego penetratora i robisz na kazda reke po 100 zamkniec i otwarc wycieraczki.ona musi luzniutko sie opuszczac zeby sprezyna miala sile dociskac ramie do szyby...ostatnio przerobilismy to u kolegi maximus1972 z tylu i jest super.