[A6 C4] bardzo silne wibracje od 110km\h
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C4] bardzo silne wibracje od 110km\h
Witam od okolo 2 lat mam moje audi i nie narzekalem. ale od niedawna poczulem bardzo silne drgania powyzej 110 ale tylko gdy leko skrecam w lewo np. lekkie luki,wyprzedzanie i wyglada to tak jagby caly przud mial odpasc doslownie.
Ustaja dopiero gdzy dotkne hamulca albo wyprostuje kierownice.zaden mechanik nie wie co to jest,dobam ze zawieszenie cale ale to cale wymienilem opony taz sa nowe. normalni brak pomyslow
Zgory wielkie dzieki.
Ustaja dopiero gdzy dotkne hamulca albo wyprostuje kierownice.zaden mechanik nie wie co to jest,dobam ze zawieszenie cale ale to cale wymienilem opony taz sa nowe. normalni brak pomyslow
Zgory wielkie dzieki.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
podnieś troche koło i poruszaj, jak będą luzy to będzie łożysko,
osobiście bardziej przychylam się do opinii Lecha, że to będą zwichrowane tarcze hamulcowe (obecnie masa tarcz jest reklamowana z tego powodu), bo łożysko by buczało pewnie mocno
a jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniała - sprawdź czy masz dobrze założone i dokręcone koła
osobiście bardziej przychylam się do opinii Lecha, że to będą zwichrowane tarcze hamulcowe (obecnie masa tarcz jest reklamowana z tego powodu), bo łożysko by buczało pewnie mocno
a jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniała - sprawdź czy masz dobrze założone i dokręcone koła
mam to samo tylko przy wyzszych predkosciach.i to tylko na nawet minimalnie skreconych kolach.przyczyny sa dwie albo gorne lozysko albo gumy na stabilizatorze.nawet nowe gumy wachacz stabilizator ale lichego producenta maja za duzy odstep miedzy blachami.nei pamietam ale ktos to dokladnie opisywal.nei pamietam czy nei lechu wlasnie.w kazdym razie nie jest to wina hamulcow.a objaw jest zeczywiscie straszny bo az cala decha chodzi od tego...
Ja też proponuje dobrze przejrzeć tarcze,bo wystarczy żę rozgrzana tarcza dostanie wody,np po dobrym hamowaniu wjedziesz w kałuże i tarcza się zwichruje i takie będą objawy.Ja też miałem takie drgania ale po wymianie tarcz jak ręką odjoł (polecam brembo)
Było:
VW Golf 2 GTI
Renault Laguna
Jest: OOOO A6 C4 2.0
Będzie:OOOO A6 C5 2.8
VW Golf 2 GTI
Renault Laguna
Jest: OOOO A6 C4 2.0
Będzie:OOOO A6 C5 2.8
-
- Forum Audi A6 / A7
wiatam miałem identyczny proble jak zajechałem na diagnostyke to diagnosta powiedział ze mnie nie wyposci jak nie wymienie wachacza bo nie chce miec mnie na sumieniu i mówił mi zebym dziekował bogu że dojechałem tak do niego po wymiania wahacza wszystko cacy miałem takie same objawy 110 - 120 km/h przy lekkim łuku w lewo samochodem telepało jakby miał sie rozpasc